FC Twente Nieuws

Advies voor Cerny: "Moeilijker om bij FC Twente te slagen dan bij Ajax"

Advies voor Cerny: "Moeilijker om bij FC Twente te slagen dan bij Ajax"

Officieel is hij nog niet gepresenteerd, maar Vaclav Cerny moet de tweede nieuwe aanwinst van FC Twente gaan worden. Hij wordt voor een jaar gehuurd van FC Utrecht waar hij buiten de boot is gevallen. De buitenspeler, die te boek staat als één van de grootste talenten van Tsjechië, kende een slecht eerste seizoen bij FC Utrecht en hoopt op revanche bij FC Twente.

De speler werd besproken tijdens de uitzending van De Oosttribune op RTV Oost. De vraag is of het een goede aankoop is of niet. "Je moet als speler wel bij de club passen", begint Jan van Staa. "Het verschil is altijd dat de grote Ajax talenten altijd beter, altijd sterker en alleen maar aan het aanvallen zijn. Dat is vaak zo in de jeugdopleiding. Nu komen ze bij FC Twente en dan moeten ze ook mee. Dan wordt er veel meer gevraagd van die jongens. Maar als je met de juiste instelling komen kan dit een verrassing zijn. Maar dan moet hij dat wel oppakken want het is moeilijker om bij FC Twente te slagen dan bij Ajax."

Tijmen weet dat de speler afgelopen seizoen een paar akkefietjes heeft gehad met FC Utrecht trainer John van den Brom. Of Cerny daar ook van heeft geleerd?


[google]

"Het is een harde leerschool", vervolgt Van Staa. "Toptalent zijn geeft geen garantie dat je altijd speelt. Hij moet het zelf laten zien. Hij wordt op de radar gehouden door FC Utrecht en aan de andere kant denk ik dat het een prima aankoop kan zijn voor FC Twente. Hij moet alleen die laatste stap nog gaan maken. Dat moet hij echt zelf doen en is vaak puur mentaal."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties