FC Twente Nieuws

Douglas wil alsnog debuteren in Oranje: "Het is nog niet te laat"

Douglas wil alsnog debuteren in Oranje: "Het is nog niet te laat"

Douglas Franco Teixeira hoopt binnenkort zijn rentree te maken op de Nederlandse velden. Dit zal in ieder geval niet gebeuren in het shirt van FC Twente nadat technisch directeur Jan Streuer duidelijk heeft aangegeven dat de verdediger hier niet welkom is.

De 32-jarige Douglas speelde op 4 januari 2017 zijn laatste officiële wedstrijd in het shirt van Sporting Portugal. Toen hij na het nemen van een 'onschuldige' plaspil positief werd getest op het gebruik van doping, besloot hij tijdelijk terug te keren naar zijn familie in Brazilië. Hier kwam hij in korte tijd veel kilo's aan.

"Ik ben teruggegaan naar Brazilië. Mijn kinderen moesten gewoon naar school dus ik ging in m'n eentje. Ik had afleiding nodig. Ik wilde langer blijven en mijn ouders en vrienden weer zien. Zes maanden ben ik gebleven. Ik heb feestgevierd met vrienden, gevoetbald op het strand. Het was genieten. Een beetje teveel. Mama eten hè."

[google]

Schrijnend aan het verhaal is dat Douglas een schorsing kreeg van negen maanden en zich in 2018 al fit had kunnen trainen voor een nieuwe werkgever. Nu twee jaar later is het kwartje eindelijk gevallen. Hij is weer topfit en verloor de afgelopen zes maanden maar liefst 20 kilo. Hij wil weer vlammen zoals hij dat in het verleden deed bij FC Twente.

"Alle spitsen waren voor mij. Groot en klein, dik of dun. Gekke Suarez, mooie duels. Bony, die muur. Toivonen, vieze speler. Ik vrat ze allemaal op. Af en toe kijk ik nog beelden terug van wedstrijden met FC Twente. Zo mooi. Dan word ik blij, maar mis ik het ook allemaal weer. Het voetbal, het plezier, de vriendschap, de sfeer in de stadions."

"Mijn mentaliteit is mijn grootste kwaliteit", vervolgt Douglas het gesprek met Wekking in de Voetbal International. "Daarom kom ik nu ook terug." En als het aan Douglas ligt blijft het niet alleen bij een rentree in de eredivisie. Hij heeft nog één droom en dat is uitkomen voor Oranje. "Voor het Nederlands elftal spelen is nog altijd een droom. Als je alles geeft kan alles. Het is nog niet te laat", besluit hij optimistisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties