FC Twente Nieuws

Stage bij Heracles voelde vreemd: 'In een zwart-wit tenue lopen is wel wennen'

Stage bij Heracles voelde vreemd: 'In een zwart-wit tenue lopen is wel wennen'

Thijs van Leeuwen was één van de Onder 21 spelers die de afgelopen periode mee mocht trainen bij Heracles. FC Twente en Heracles Almelo hebben sinds dit seizoen een jeugdopleiding op gelijkwaardige basis waardoor de spelers nu uitkomen voor de FC Twente / Heracles Academie. Hierdoor kunnen beide clubs een beroep doen op de spelers.

Voor Van Leeuwen was het even wennen, zo laat hij weten in gesprek met RTV Oost. "Het is nog een beetje wennen, uitkomen voor twee clubs. De samenwerking is mooi, maar waar de spelers naartoe gaan is nog wel een beetje uitvogelen. Die keuze hebben we zelf. Het eerste van Heracles is ook een hoog niveau, maar je hebt natuurlijk wel altijd bij Twente gevoetbald. Als je dan in een zwart-wit tenue loopt, is dat wel even wennen. Maar we werden daar goed opgevangen."

Vorig jaar mocht Van leeuwen ook meedraaien tijdens de voorbereiding, maar toen was de situatie anders. "Vorig jaar heb ik ook vaak met het eerste meegetraind. Het was echter zonder doel. Nu kan ik me in deze voorbereiding meteen laten zien. We zijn allemaal gretig en hebben er een beter gevoel bij."

[google]

Na de eerste periode van twee weken volgt er een gesprek met Ron Jans. De speler zal dan te horen krijgen of hij ook na de week rust aan mag sluiten voor het tweede deel van de voorbereiding. "Dan volgt er een individueel gesprek met de hoofdtrainer en wordt er verteld hoe je het hebt gedaan. Van daaruit wordt er gekeken hoe het verder gaat. Ik hoop dat ik ook de tweede ronde van de voorbereiding mee mag doen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties