Eerste elftal

Jans: "We krijgen meer huurspelers dan we eigenlijk zouden willen"

Jans: "We krijgen meer huurspelers dan we eigenlijk zouden willen"

FC Twente begon maandag met een zwaar gemankeerde selectie aan de voorbereiding van het seizoen 2020-2021. Er stonden 20 spelers op het veld waarvan vier keepers en zeven jeugdspelers. Alleen Pleguezuelo en Bosch waren afwezig. Het tweetal sluit later in de voorbereiding aan.

Het was een aparte gewaarwording voor de nieuwe trainer Ron Jans. "Of ik ooit wel eens met zo weinig spelers aan een voorbereiding ben begonnen? Ik denk dat ze daar bij Twente meer ervaring mee hebben dan ik", zo laat de kersverse trainer weten in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

Ondertussen werkt ook Jans als een soort van assistent-scout om de selectie weer op peil te krijgen. "Uit de scouting en ons netwerk hadden we zo’n 150 spelers. Dat aantal hebben we teruggebracht tot twee spelers per positie. Maar het gaat allemaal niet zo snel", moet Jans erkennen.

[google]

Wat waarschijnlijk ook tegen gaat vallen is het aantal huurspelers dat de club aan de selectie toe gaat voegen. De wens is zoveel mogelijk spelers vast te leggen, maar de club ontkomt wederom niet aan het huren van spelers. "Het is ons inmiddels wel duidelijk geworden dat we toch meer huurspelers krijgen dan we eigenlijk zouden willen. Maar we willen kwaliteit. Dat staat bovenaan.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties