FC Twente Nieuws

Achterberg vergelijkt Smal met Heubach: "Heeft een hele periode tussen de oren gezeten"

Achterberg vergelijkt Smal met Heubach: "Heeft een hele periode tussen de oren gezeten"

De kans is aanwezig dat Gijs Smal komend seizoen de vaste linksback gaat worden van FC Twente. De man uit Noord Holland is tot dusver de enige aankoop en de enige back in de selectie. Volgens zaakwaarnemer René Wagelaar heeft FC Twente met Smal een goede talentvolle speler in huis gehaald.

"Ik heb Gijs Smal vaak zien spelen en dat is echt een goede speler", zo laat hij weten tijdens de uitzending van Voetbaltijd. "Technisch goed, een prachtige voorzet, maar verdedigend in de eredivisie moet er wel wat bij. Een tandje erbij. Als hij in een volle Arena of de Kuip zou moeten spelen, mwoa…. Maar voetballend is hij goed."

Achterberg is ook enthousiast over Smal en maakt een vergelijking met Heubach. Beide spelers waren van origine geen linksback. Smal kwam van het middenveld en Heubach zelfs aanvaller. "Ik weet niet of je nog de tijd weet van Jeroen Heubach? Die was gewoon in de onder 19 en onder 20 linksbuiten. En waar heeft hij zijn beste periode gehad? Als linksback."

[google]

"Het heeft een hele periode tussen de oren gezeten om te schakelen dat hij geen linksbuiten meer was, maar een linksback. Maar dat was toch een fantastische speler? Ik denk dat het bij Smal hetzelfde zal wezen", besluit Achterberg positief.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties