FC Twente Nieuws

Van Staa over terughalen oud-spelers: "Je moet het niet verheerlijken"

Van Staa over terughalen oud-spelers: "Je moet het niet verheerlijken"

In de zoektocht naar potentiële versterkingen is FC Twente onder andere uitgekomen bij Eljero Elia, Ola John en Karim El Ahmadi. Alles drie de spelers kwamen in het verleden uit voor FC Twente en kenden hier een goede periode. Maar hoeveel van deze ervaren krachten moet je nu terughalen als FC Twente?

"Je moet kijken naar kwaliteit en wat je nodig bent", begint Jan van Staa tijdens de uitzending van Voetbaltijd. "Hoeveel dat er zijn dat kan ik niet inschatten, maar waar het mij om gaat is dat de media en de supporters in de gaten blijven houden dat het wel enorme namen zijn, maar niet meer de spelers van toen ze weggegaan zijn. Je moet eerst kijken naar de kwaliteit, wat je nodig bent op welke posities, en dan zouden dit soort spelers altijd op een lijst moeten staan. Maar het begint allemaal met kwaliteit en hoe je wil spelen. Maar je moet wel weten dat het niet meer de spelers zijn tien of vijftien jaar geleden."


[google]

"Het zou ook een hulpmiddel zijn voor jonge spelers als ze terugkomen", vervolgt Van Staa. "Alleen moet je het ook niet verheerlijken. We zijn tien jaar verder en de spelers zijn ook tien jaar ouder. Maar het zou geweldig zijn als er namen terugkomen en op het veld nog kunnen laten zien hoe goed ze nog zijn."

Dan wordt zaakwaarnemer Wagelaar gevraagd wie van deze drie namen hij het liefst terug zou halen. "Ik zou het liefst El Ahmadi nog ophalen. Maar er was vorig jaar een technisch directeur en die haalde ook een speler op van 35 jaar. Die heeft twee keer getraind en is drie keer naar huis gereden. Verder heeft hij niets gedaan. 35 is wel een leeftijd hè. We hebben Brama al die niet het hele seizoen topfit is. Die moet het hebben van momenten. El Ahmadi is ook 35. Je moet nu wel een keer met de jeugd door." Als hij dan toch moet kiezen? "Ik zou voor twee gaan, El Ahmadi en Elia."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties