FC Twente Nieuws

Zaakwaarnemer tipt Ajacied Ekkelenkamp: "Zou geweldig zijn voor FC Twente"

Zaakwaarnemer tipt Ajacied Ekkelenkamp: "Zou geweldig zijn voor FC Twente"

Ron Jans liet vandaag doorschemeren dat er dit seizoen waarschijnlijk toch meer spelers worden gehuurd dan in eerste instantie de bedoeling was. De club wil graag transfervrij spelers binden, maar de zoektocht naar goede en betaalbare spelers is lastig gebleken.

Ajax is één van de clubs die Jan Streuer nauwlettend in de gaten houdt. Vorig jaar huurden de Tukker Noa Lang en de kans is groot dat ook dit seizoen spelers mogen worden verhuurd. Zaakwaarnemer René Wagelaar tipt FC Twente om een lijntje uit te gooien naar middenvelder Jurgen Ekkelenkamp.

"Ekkelenkamp (20) zou ik het liefst hebben op tien. Dat zou fantastisch zijn voor FC Twente. Als je die kan halen en dan met El Ahmadi, Brama of Roemeratoe daarachter." Of die niet al te dicht tegen Ajax 1 aan zit? "Dat is lastig want er komen bij Ajax ook weer twee nieuwe middenvelder aan", vervolgt Wagelaar tijdens de uitzending van Voetbaltijd. "Die Alvarez wil voor zijn kans gaan op het middenveld. Het is daar zo enorm druk. Voordat hij echt Ajax 1 haalt dit seizoen. Ik denk dat dat nog niet gaat lukken. Het zou fantastisch zijn als hij een jaartje FC Twente doet."

[google]

"Het zou voor de jongens ook heel goed zijn", haakt Achterberg in. "Ronald de Boer is alweer een tijdje geleden, maar die kwam van Ajax af waar hij het net niet kon halen. Die komt bij FC Twente, krijgt een boost en kon daarna naar elke club." Wagelaar: "Maar ze moeten wel willen. Ze moeten niet binnenkomen met een houding: ik kom van Ajax. Maar dat is Ekkelenkamp niet. Dat is een normale jonge."

Jurgen Ekkelenkamp

Jurgen Ekkelenkamp maakte op 19 april 2018 zijn debuut in Ajax 1 en mocht dat seizoen ook één keer zijn opwachting maken in de Champions League. Toch speelde hij de laatste twee seizoenen de meeste wedstrijden voor Jong Ajax. Afgelopen seizoen kwam hij tot 21 optredens waarin hij elf keer scoorde en drie assists leverde. Hij speelde ook vier eredivisiewedstrijden waarin hij één keer scoorde en één assist leverde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties