'Genee is ook gehersenspoeld door de zelfbenoemde goeroe Eus''

Johan Derksen weet nog niet of het populaire praatprogramma Veronica Inside volgend jaar nog op de buis is. Na de veelbesproken 'grap' over Akwasi kreeg hij ontzettend veel kritiek, maar daar trekt hij zich weinig van aan. 

"De hysterische reacties waren ronduit beangstigend", blikt hij terug op de website van de Telegraaf. "Het hele land leek in de war en doorgaans evenwichtige mensen vertoonden paniekerig gedrag. Eigenlijk was ik de enige die rustig bleef, omdat ik totaal niet werd gekweld door een schuldgevoel. Het was en blijft voor mij een storm in een glas water", aldus Derksen. 

"Nederland is hypergevoelig geworden. Ik realiseer me dat tijden veranderen", vervolgt hij. "De wijze waarop de ethische politie de woorden weegt van het enige tv-programma waarin de gasten zich geestelijk onafhankelijk opstellen, is maniakaal. En ik ben geenszins van plan me door die betuttelende meute de mond te laten snoeren. Ik heb het idee dat René van der Gijp, Gerard Cox en ik de laatsten zijn in dit land die nog voor hun mening durven uitkomen", aldus Derksen.

"Onze presentator is intussen ook al gehersenspoeld door de zelfbenoemde goeroe Eus", stelt hij. "Wilfred Genee probeerde me jaren structureel pittige uitspraken te ontlokken, maar toen het hem te heet onder de voeten werd, nam hij me die uitspraken opeens uitermate kwalijk. Er is niets veranderlijker dan een mens, maar als ik vanuit Drenthe naar Hilversum moet rijden, weiger ik met meel in de mond te praten."

"Ik neem de meningen van BN’ers, adverteerders, columnisten, topvoetballers en anonieme lafaards op sociale media voor kennisgeving aan. Indien die groeperingen de inhoud van ons programma gaan bepalen, ben ik weg. Ik heb geen idee of u mij ooit nog terugziet in Veronica Inside, maar een mooier afscheid dan de stekker eruit te trekken na een kijkcijferrecord van 1,7 miljoen bestaat niet", besluit Derksen. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand