Geheime operatie Grolsch en FC Twente: ''Dat maakte het spannend''

Terwijl FC Twente bezig was met het kampioenschap binnen halen, werd er achter de schermen had gewerkt om een verrassingsdiner te organiseren voor de selectie en partners als de titel was binnengehaald.

"Het moest geheim blijven en dat maakte het spannend", herinnert Jaap Hulshof zich terwijl hij in gesprek is met de makers van 'Van Ons'. "Soms waren de afspraken buiten kantooruren op de brouwerij. Ook binnen de Grolsch wisten maar enkelen er vanaf."

"Op de bewuste avond was personeel van de Grolsch ingeroosterd, maar die wisten niet om wie of wat het ging", vervolgt hij. "We hebben pas op de dag zelf verteld dat het om FC Twente ging. Het diner is eigenlijk tot vlak voor aankomst bij de brouwerij geheim gebleven. Zelfs de media wisten niet waar de spelers naar toe gingen. Toen de bus vlak bij de brouwerij was, zijn ze een afslag eerder op de A1 afgegaan en uiteindelijk via de achterzijde het Grolsch terrein opgereden."

Toen werd het in de bus wel duidelijk waar ze heen gingen. "Het ging toen al snel rond dat de bus door Boekelo reed en dat ze waarschijnlijk naar de brouwerij gingen", vertelt Hulshof. "In het dorp wist men niet wat ze zagen, de bus met FC Twente-spelers reed bij hen door de straat. Toen het eenmaal bekend was, kwamen van alle kanten supporters naar de brouwerij."

"Het was een fantastische avond met een goede sfeer. Een mooie, gezellige en memorabele avond", sluit hij af. "Men was trots om hier deel van uit te maken. Het voelde heel speciaal. Maar ook de medewerkers die niet meegewerkt hadden, waren trots op Grolsch en natuurlijk op FC Twente en het feit dat de spelers de titel bij Grolsch gevierd hebben. Twee belangrijke merken in Twente, en zelfs ver daarbuiten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand