FC Twente Nieuws

PSV bereid om clubs te helpen: "Er is sprake van een wij-gevoel"

PSV bereid om clubs te helpen: "Er is sprake van een wij-gevoel"

Vanwege de coronacrisis liggen de Nederlandse voetbalcompetities de komende tijd stil. Hierdoor lopen betaald voetbalorganisaties vele inkomsten mis en kunnen sommige zelfs in de problemen komen. PSV staat naar eigen zeggen open om de noodlijdende clubs financieel te steunen.

"De Nederlandse clubs hebben momenteel dagelijks overleg met elkaar en de KNVB", vertelt directeur Toon Gerbrands in gesprek met Omroep Brabant. "Er is sprake van een wij-gevoel. Als er binnen dat gremium iets vergelijkbaars ontstaat, dan is dat natuurlijk bespreekbaar. De bedrijfstak is gebaat bij continuïteit. Maar alles wel in de juiste proporties natuurlijk. Wij werken met totaal andere budgetten dan die clubs in Duitsland."

"Het is een prachtig initiatief, een mooi voorbeeld van solidariteit", vervolgt Gerbrands. "Het gros van het bedrag is afkomstig uit de opbrengsten uit de Champions League. We weten allemaal dat er grote bedragen te verdienen zijn en de clubs die deze actie ondernemen behoren qua begroting tot de top. Het is zeer sympathiek dat ze een deel van hun inkomsten ter beschikking stellen aan de andere clubs", besluit hij.

[google]

De spelers van het Duitse Borussia Mönchengladbach besloten onlangs om hun salaris in te leveren. Op deze manier kunnen andere werknemers van de club betaald blijven worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties