Eerste elftal

Van Wissing: "Vraag me af of García volgend jaar nog voor de groep staat"

Van Wissing: "Vraag me af of García volgend jaar nog voor de groep staat"

FC Twente besloot vrijdagmiddag om alle aflopende contracten formeel op te zeggen. Clubwatcher Tijmen van Wissing weet dat aanvoerder Peet Bijen zich 'ook zorgen moet gaan maken'.

"Hij heeft te horen gekregen dat hij ook mag verkassen", vertelt Van Wissing bij De Oosttribune. Ook het contract van trainer Gonzalo García is formeel opgezegd. "Het ging er bij Bijen en García om dat de contracten tussentijds verlengd zijn. Bij García is het contract opgewaardeerd van assistent-trainer naar hoofdtrainer, bij Bijen is dat een paar jaar geleden gedaan. Dat betekent dat je onder dezelfde voorwaarden automatisch contractverlenging krijgt."

"Bijen is bij FC Twente toch wel één van de beter verdienende spelers", vervolgt hij. "Dat zou betekenen dat je na de crisis onder dezelfde voorwaarden weer actief bent bij FC Twente. Dat geldt ook voor García. Het is heel logisch dat ze de contracten opzeggen. Wat dat betreft moet je daar niet te veel achter zoeken, maar in het geval van García vraag ik me af of hij volgend jaar nog voor de groep staat."

[google]

Het contract van Xandro Schenk werd echter automatisch verlengd. "Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor Espinosa. Als hij twintig wedstrijden zou spelen, zou zijn contract automatisch worden verlengd. Hij moet er nog twee en het is de vraag of dat gaat gebeuren. Bij hem gaat die vlieger dus niet op. Brama had ook in zijn contract staan dat als hij een x-aantal wedstrijden zou spelen, zijn contract automatisch verlengd wordt. Maar je begrijpt wel: Brama zit nog niet aan dat aantal wedstrijden", aldus Van Wissing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties