Brama krijgt aanbieding van club uit Keuken Kampioen Divisie'

FC Twente heeft de contracten van Gonzalo Garcia en Peet Bijen formeel opgezegd. Er zijn veel meer aflopende verbintenissen bij de club uit Enschede, maar die spelers zitten in hun eerste contract.

"Er zullen bij FC Twente best wel wat klappen gaan vallen en wat namen voorbij gaan komen, waarvan je denkt: Het is wel opmerkelijk dat hij nog geen duidelijkheid heeft over volgend seizoen", zegt clubwatcher Tijmen van Wissing bij De Oosttribune. "Denk je dat Wout Brama een aanbieding krijgt? Brama heeft een aanbieding gehad van een club uit de Eerste Divisie."

"Zou hij niet naar Go Ahead Eagles kunnen?", oppert collega Daniel Godinho Veiga. "Ik zou dat helemaal geen gekke gedachte vinden." Van Wissing is het daarmee is. "Dat heb ik hem toen al ik gezegd. Ik vroeg hem hoe hij met Kees van Wonderen (nieuwe trainer Go Ahead Eagles, red.) omgaat. Dat zou uitstekend zijn."

Vanwege de coronacrisis en een mogelijk vertrek van trainer Gonzalo Garcia is er veel onzekerheid. "Maar hij wil het liefst nog bij FC Twente blijven", verzekert Van Wissing. "Maar op dit moment lijkt me wel dat Brama formeel ontslag wordt aangezegd. En dan wellicht volgend jaar bij Go Ahead Eagles."

Nico Wantia ziet wel mogelijkheden voor een langer verblijf van Brama als Garcia bij FC Twente vertrekt. "Het is maar de vraag of Garcia blijft. Als ze niet met hem verlengen, dan biedt het toch weer alle ruimte voor Brama om gewoon bij FC Twente te blijven?", aldus Wantia.

Van Wissing ziet echter meerdere negatieve factoren voor Brama. "Ted van Leeuwen is ook niet helemaal gecharmeerd van Wout Brama, die is aangetrokken door Evert Bleuming. Hij vindt Brama een te dure speler voor de kwaliteit die hij nog met zich meebrengt. Zolang Van Leeuwen daar nog zit, denk ik niet dat Brama mag rekenen op een nieuw contract", besluit Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand