FC Twente Nieuws

FC Twente zegt alle contracten van spelers en technische staf formeel op

FC Twente zegt alle contracten van spelers en technische staf formeel op

FC Twente heeft besloten om alle aflopende contracten van de spelers en de technische staf formeel op te zeggen. "Dit dient conform CAO bepalingen voor 1 april te gebeuren. In de praktijk betekent de formele opzegging niet per definitie een einde aan de samenwerking", zo laat FC Twente weten op de clubwebsite. Ook de contracten van trainer Garcia en aanvoerder Bijen zijn opgezegd.

CAO bepalingen schrijven voor dat een betaald voetbalorganisatie spelers met een tussentijds verlengde aflopende verbintenis en/of een optie in hun contract voor 1 april dient te informeren. Contracten van spelers die tussentijds niet zijn verlengd hoeven dus niet te worden opgezegd door de club. Dit houdt niet direct in dat ook iedereen daadwerkelijk vertrekt. De club gaat met de spelers die ze willen behouden de komende periode om tafel.

Voor de volgende spelers hoeft de club formeel geen ontslag aan te vragen omdat ze nog bezig zijn aan hun eerste contractperiode. Aitor Cantalapiedra, Javier Espinosa, Haris Vuckic, Xandro Schenk, Emil Berggreen, Tim Hölscher, Wout Brama, Paul Verhaegh, Ramiz Zerrouki en Jeffrey de Lange.

[google]

Voor de huurlingen Noa Lang, Cavin Verdonk Oriol Busquets, Rafik Zekhnin, José Matos, Giovanni Troupée en Joel Latibeaudiere hoeft de club ook geen actie te ondernemen. Deze spelers keren terug naar hun eigen werkgever of lopen daar uit hun contract zoals Verdonk. Hierdoor heeft FC Twente wel de mogelijkheid om de linksback definitief vast te leggen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties