'Bij FC Twente is het helaas niet geworden wat ik hoopte''

Het huwelijk tussen FC Twente en Gert-Jan Verbeek liep niet zoals gepland en kwam tot een vroegtijdig einde. Toch is de oefenmeester van Adelaide United tevreden over zijn carrière in de Nederlandse competitie.

"Ik koester mijn carrière in Nederland. Op 45-jarige leeftijd kreeg ik de mogelijkheid om trainer te worden van Feyenoord. De club zat in zwaar weer, dus dat was een lastige periode, zoals nu nog steeds blijkt dat het niet gemakkelijk is om daar te werken", zegt Verbeek in een uitgebreid interview met De Telegraaf.

Er waren mindere periodes in Nederland, maar hij vindt dat hij ook mooie tijden heeft gekend. "Ik heb hele mooie jaren bij Heracles gehad en ook bij Heerenveen en AZ, waar we goed voetbal mee hebben gespeeld", vervolgt Verbeek. "Ik heb meer dan zeventig duels in Europa als trainer op de bank gezeten en met AZ hebben we in mijn tweede seizoen driekwart jaar bovenaan gestaan. De selectie was echter te smal om kampioen te worden, eigenlijk een beetje hetzelfde als nu het geval is."

"Bij mijn oude liefde FC Twente is het helaas niet geworden wat ik hoopte. Dat vind ik jammer, maar die dingen gebeuren en dan moet je verder. In het buitenland kreeg ik bij FC Nürnberg de kans bij een Bundesliga-club, wat een degradatiekandidaat was en nee, die heb ik daar niet van kunnen behoeden. En ik denk dat ik bij Bochum drie goede jaren heb gehad, maar promotie is niet gelukt. Graag had ik in een grote competitie net als in Nederland met een club internationaal voetbal willen spelen. Zoals Peter Bosz bij Leverkusen nu doet. Dat is niet gelukt. Ja, de kers op de taart ontbreekt, daar moet je dan gewoon eerlijk in zijn", aldus Verbeek.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand