Faber woedend: ''Ik vind dat we ons zondag moeten revancheren''

PSV neemt het zondagmiddag in het Philips Stadion op tegen FC Twente en de club uit Eindhoven aast op eerherstel na de uitschakeling in de KNVB Beker. De ploeg van trainer Ernest Faber verloor in de achtste finale van de KNVB Beker met 2-0 van NAC Breda. 

“Ik vind dat we ons zondag moeten revancheren voor de wanprestatie van gisteren”, vertelt de oefenmeester op de clubsite. “De fase van praten is nu voorbij. Het is tijd dat we laten zien wat we in ons hebben. Er is voldoende talent in deze groep aanwezig. Dat talent gaat nooit verloren. Maar je moet hard werken om het talent te laten ontplooien", aldus Faber.

“Het gaat niet zozeer om harde woorden", vervolgt hij realistisch. "We hebben de afgelopen weken flink wat gesprekken met elkaar gehad. Daarin is gezegd welke kant we op wilden. Dat wil ik nu ook echt terugzien. Linksom of rechtsom moeten we er weer staan. Met de juiste spelers. De juiste speler is een ander dan de beste speler", constateert Faber.

"De juiste is degene die onvoorwaardelijk tot een prestatie voor het elftal kan komen", legt hij uit. "Als je voorwaarden aan een prestatie gaat stellen, iets terug wil voor jouw actie, ben je niet de juiste voor dit team. Als het tegenzit moet je weerbaarder zijn. Daarvoor ben je speler van PSV. Maar tijdens de afgelopen wedstrijden vochten de spelers bij tegenslag meer voor zichzelf dan voor elkaar."

"Dat zie ik niet gebeuren als het meezit. Met andere woorden: we kunnen het dus wel. De spelers moeten zich realiseren dat zij elkaar meer nodig hebben dan ooit tevoren", waarschuwt hij. "Ik mis een beetje de trots om voor deze club te spelen. Ik zit hier nu dertien jaar en dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. (...) Het is graag of niet. In alle opzichten", besluit Faber. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand