FC Twente Nieuws

Wagenaar hekelt uitspraken Garcia over salarissen: "Wat is dat voor dom gelul?"

Wagenaar hekelt uitspraken Garcia over salarissen: "Wat is dat voor dom gelul?"

Gonzalo Garcia heeft een aantal uitspraken gedaan die bij sommige mensen in het verkeerde keelgat zijn geschoten. De beginnend oefenmeester zei: "De faciliteiten op ons trainingscomplex zijn verouderd, de trainingsvelden zijn slecht en de salarissen relatief laag." Een uitspraak waarover werd nagesproken tijdens de uitzending van De Ballen Verstand op de TC Tubantia.

Fardau Wagenaar bijt het spits af. "Garcia heeft een aantal uitspraken gedaan. Dat de spelers van FC Twente te lage salarissen krijgen, de faciliteiten niet goed zijn. Ik denk dat bij zo'n jonge trainer; Mwoah, ik zou een toontje lager zingen. Volgens mij is het zo dat er bij FC Twente bijzonder hoge salarissen worden betaald. Helemaal als je het vergelijkt met Heracles. Wat is dat voor dom gelul?"

"Hij deed deze uitspraken in de persconferentie voor de wedstrijd tegen FC Groningen", zo weet collega Leon ten Voorde. "In zo'n gesprek heeft dat wel een iets andere dynamiek dan dat het deze week in de Voetbal International staat. Hij heeft het wel gezegd, en je kan je afvragen of dat handig is in deze periode als het om andere dingen moet gaan, er moeten nog spelers bijkomen. Als je dan over salarissen begint en zegt dat FC Twente een bescheiden club is... Je moet ook nog spelers hier naar toe halen."

[google]

Wat betreft de uitspraken over het trainingscomplex geeft Ten Voorde Garcia wel gelijk. "Daar heeft hij natuurlijk gelijk. FC Twente ergert zich kapot aan de omstandigheden in Hengelo dus daar heeft hij wel een punt. Maar in deze fase kun je daar als trainer een beter bij wegblijven want alles wordt opgeblazen."

Wagenaar vraagt zich af wat een speler nu verdient bij FC Twente. "Drie ton?" Ten Voorde houdt de bedragen voor zich, maar bevestigt dat spelers bij FC Twente niet hoeven te klagen. "Er zitten spelers bij met hele goede salarissen. Er zitten ook wel spelers daaronder. Maar qua salarishuishouding zit FC Twente denk ik wel in het linkerrijtje. Dus voor Nederlandse begrippen kan je in Enschede rondkomen", besluit de clubwatcher met een cynisch lachje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties