FC Twente Nieuws

Garcia: "Kan spelers niet kwalijk nemen dat ze nadenken over iets anders"

Garcia: "Kan spelers niet kwalijk nemen dat ze nadenken over iets anders"

De transferperiode is prettig als je op zoek bent naar versterkingen, maar er kleven volgens FC Twente-trainer Gonzalo Garcia ook nadelen aan. Volgens de Uruguayaan levert het veel onrust op binnen de spelersgroep.

"Altijd als er een transferwindow nadert zie je onrust in een kleedkamer ontstaan. Contracten gaan richting einde looptijd, spelers hebben ambities en gaan dingen doen waarvan ze denken dat die hun persoonlijke droom ten goede komen. Vaak werk dat echter contraproductief. Clubs zoeken het juist in spelers die constant presteren en het teambelang altijd laten prevaleren."

"Ik kan het de spelers niet kwalijk nemen dat ze nadenken over iets anders", vervolgt hij in gesprek met Wekking van Voetbal International. "Wat een factor is óók datgene wat je als club te beden hebt. In een aantal zaken is FC Twente maar een bescheiden clubje."


[google]

"De faciliteiten op ons trainingscomplex zijn verouderd, de trainingsvelden zijn slecht en de salarissen relatief laag. Spelers die hier elke dag werken, willen dat doen in een aantrekkelijke omgeving. Om interessant te zijn voor spelers die we in de toekomst aan willen trekken, zullen we daarin echt een verbeterslag moeten maken."

Dat laatste zijn zorgen voor later. FC Twente heeft momenteel nog maar vier punten voorsprong op plek 17 die sinds dit seizoen ook staat voor directe degradatie naar de eerste divisie. Garcia hoopt nog op twee versterkingen. Een aanvaller en een centrale verdediger. Ook hoopt FC Twente nog afscheid te nemen van een aantal spelers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties