Steijn: 'Mijn vader warm ontvangen bij Ajax, maar met één iemand klikte het niet'

Steijn: 'Mijn vader warm ontvangen bij Ajax, maar met één iemand klikte het niet'

9 mei - 16:55
110

Volgens Sem Steijn is het wel duidelijk dat de sportieve teloorgang van Ajax niet aan zijn vader Maurice Steijn heeft gelegen. De FC Twente-aanvaller erkent dat het vertrek van zijn vader uit Amsterdam een opluchting was.

"Pff, ik ben blij dat die periode voorbij is", stelt Steijn in Voetbal International. "Voor mij was het ook moeilijk. Je ontkomt niet aan Ajax. Hij was overal. Op de dag dat hij tegen Feyenoord moest, speelden wij bij RKC. Ik liep van achter naar voren door de bus en zag op vijf telefoons mijn vader voorbijkomen. Zelf had ik al mijn social media eraf gegooid, maar er was geen ontsnappen aan. Als ik de tv aanzette, ging het over hem."

Het was een opluchting dat zijn vader vertrok bij Ajax. "Ja. Vooral omdat hij er zelf ook geen vertrouwen meer in had. Als je ziet hoe het dit seizoen verder is gegaan met Ajax, dan was dat moment vroeg of laat toch wel gekomen. Dan kan het maar beter snel gebeurd zijn. Het lag niet aan mijn vader, dat is daarna ook wel gebleken. Ik weet hoe alles is gegaan, ik weet dat hij er alles aan heeft gedaan. Gelukkig gaat het nu weer hartstikke goed met hem."

"Laatst was hij bij onze wedstrijd tegen Ajax, daar is hij warm ontvangen", vervolgt Steijn. "Mijn vader klikte gewoon met één iemand niet, het is wel duidelijk wie dat was. Met de andere mensen daar heeft hij prima gewerkt. En verder is over dit onderwerp al zoveel gezegd en geschreven, dat ik er nu heel graag een streep onder wil zetten."