Eerste elftal

Steijn droomt van Oranje: "Gebeurt niet vaak dat een Twente-speler in Oranje komt"

Steijn droomt van Oranje: "Gebeurt niet vaak dat een Twente-speler in Oranje komt"

Sem Steijn is nog maar 22 jaar en wordt door zijn eigen vader vergeleken met Ajax-legende Jari Litmanen. Die speelde 137 interlands voor Finland waarin hij 32 keer doel trof. Scoren kan je aan Steijn ook wel overlaten, maar op internationaal niveau heeft hij dat nog niet kunnen laten zien. Wel is spelen voor Oranje zijn grote wens.

"Ik heb altijd de droom gehad om in het Nederlands elftal te spelen. Daar doe ik het voor. Ik leefde altijd mee tijdens EK's en WK's, zat in het oranje voor de tv. Iets mooiers dan zo'n toernooi was er niet voor mij. Ik heb nu al zin in het komende EK", vertelt hij in gesprek met Geert-Jan Jakobs van Voetbal International.

Of hij al in de buurt zit van het niveau van Oranje? "Ik moet nog wel een stap zetten. Het gebeurt niet vaak dat een speler van Twente in het Nederlands elftal komt. Maar ik moet mezelf ook nog verder ontwikkelen. Nog meer laten zien met goals, assists en in het voetballende gedeelte. Ik voel wel dat er nog veel rek in zit. Ik ben 22, er zijn nog genoeg jaren om te leren", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties