Transfers

Van den Brom zet tanden in Streuer-transfer naar Vitesse

Van den Brom zet tanden in Streuer-transfer naar Vitesse

Voor Vitesse is het nog niet zeker of ze ook komend seizoen actief zullen zijn in het betaald voetbal. De club is bezig met een plan waarmee ze de licentiecommissie van de KNVB willen overtuigen dat de club ook na dit seizoen bestaansrecht heeft. De club heeft een schuld van zo'n 19 miljoen euro, de aandelen zijn nog in Russische handen en als de club blijft bestaan, dan moet het vanwege de degradatie verder in de Keuken Kampioen Divisie. Hoewel het voortbestaan van Vitesse aan een zijden draadje hangt, heeft de club al wel een nieuwe trainer gepresenteerd.

Clubicoon John van den Brom heeft daad bij woord gevoegd en wil proberen Vitesse zo snel mogelijk terug te brengen naar de eredivisie. Maar om tot een goede selectie te komen heeft hij hulp nodig. De persoon die hem kan helpen heeft hij al gevonden, en wel bij FC Twente. Van den Brom hoopt vurig dat hij Streuer kan overtuigen om terug te keren bij Vitesse. Die kans is aanwezig, want Van den Brom en Streuer hebben een bijzondere relatie.

In het verleden was Van den Brom twee jaar stagiaire in de sportzaak van Streuer. Laatstgenoemde overtuigde de toen nog jonge speler om de overstap te maken van APWC naar Quick. Volgens Van den Brom een beslissend moment voor zijn latere loopbaan. "Jan speelde daar zelf nog. Het was de hoogst spelende club in Amersfoort. ‘Ik hoor goede berichten van je. Kom nou bij ons spelen.’ Dus toen heb ik dat gedaan. Als ik dat nooit gedaan had dan had ik hier niet gezeten. Honderd procent." Na zijn eerste jaar maakte hij de overstap naar Vitesse.

Het was Streuer die hem hielp met de contractonderhandelingen. Dit leidde er uiteindelijk toe dat Vitesse Streuer een baan aanbood als scout. Later maakte hij promotie tot technisch directeur. "Jan is hier door mij binnengekomen", vervolgt Van den Brom in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus. We golfen nog elke week en hebben het daar nog wel eens over. Dat is best wel leuk, ja." Een ander onderwerp van gesprek is de terugkeer van Streuer naar Vitesse. Maar is dat ook realistisch?

"Misschien. Ik hoop het natuurlijk wel, maar Jan zit tot 1 september vast bij FC Twente", weet Van den Brom die niet weet van opgeven. Iedere week probeert hij Streuer te overtuigen om naar Vitesse te komen. "Jan weet hoe ik er over denk. Jan is een geweldige man. Maar het is ook nog een keer een vakman. Niet zo heel lang geleden heeft hij Twente uit dezelfde situatie als hier in een korte tijd gered. Het zou heel mooi zijn als dat lukt, maar ik weet nu al dat het tot 1 september niet gaat gebeuren. Hij heeft het daar geweldig gedaan, maar hij moet het ook goed afmaken vind ik."

Poll

Waar ligt volgens jou de toekomst van Streuer als Vitesse de licentie krijgt?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties