Eerste elftal

Woede om aanwezigheid Kooij op tribune bij AZ - FC Twente: "Dit kan gewoon écht niet"

Woede om aanwezigheid Kooij op tribune bij AZ - FC Twente: "Dit kan gewoon écht niet"

FC Twente verloor op zondag met 2-1 van AZ. De strijd om de Champions League is daarmee nog niet beëindigd. Met nog twee speelrondes in het verschiet komen er twee belangrijke duels aan voor de Tukkers. Tijdens het duel tegen de Alkmaarders zat was er een opvallende toeschouwer aanwezig. Joey Kooij zat namelijk in het publiek. Deze scheidsrechter kreeg veel kritiek over zich heen na het uitduel tegen PSV. Hij keurde een doelpunt van Myron Boadu af.

Tijmen van Wissing gaat uit zijn plaat als Nico Wantia erover begint. "Ik heb me daar zo over lopen opwinden. Dat kan toch niet. Die Kooij komt me de strot uit. Uit bij PSV ook al dan zie ik die Kooij nu. Dit kan goddomme niet waar zijn. Dan is Bas Nijhuis volgens velen teveel op de zender, want hij is overal en zit die Kooij hier", begint hij bij de Oosttribune.

"Die Kooij kan ik al niet luchten of zien en die gaat dan bij een sponsor van AZ zitten. Als hij nou volgende week Go Ahead Eagles - AZ moet fluiten of een opponent waar AZ nog tegen moet spelen in de strijd om de derde plaats, dan kan dat gewoon niet. Je kan niet supporter van AZ uithangen. Hij zit daar ook nog te lachen met dat pedante bekkie van hem. Hij gaat daar in zo’n box zitten en hij wil gewoon gezien worden. Ik erger me dood aan dat goed gekamde kapsel. Scheidsrechters moeten gewoon verheven zijn tussen elke twijfel."

Wantia is het niet eens met Van Wissing. "Hij woont daar in de buurt en gaat bij een mooie voetbalwedstrijd kijken. Hij is gewoon een liefhebber. Jij ziet dus een band tussen de aanwezigheid bij deze wedstrijd en de beslissingen bij PSV? Van Wissing reageert hierop. "Nee, maar ik vind sowieso dat Kooij niet meer moet fluiten als je dit soort banden hebt. Hij heeft sowieso veel kruisverbanden in de eredivisie. Ook al familie van Stengs, dus mag hij Feyenoord niet fluiten. Ik vind dat dat mee moet spelen als je hen niet mag fluiten dan mag je dus ook geen concurrenten meer fluiten van Feyenoord. Al helemaal niet in de eindfase van het seizoen."

Het zit Van Wissing echt niet lekker. "Hij heeft dingen gedaan voor de sponsor van AZ. Ik vind het dan eigenlijk al gevaarlijk worden. Ook dat hij vrolijk daar op de tribune zit dat wekt bij mij ergernis op. Ik vertrouw die man voor geen meter. Bas Nijhuis moet het ook niet doen en dat vind ik uiterst onprofessioneel, maar dat is Bas überhaupt al", besluit hij geïrriteerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties