Eerste elftal

AZ-trainer Martens wees ploeg op 'maniertjes' FC Twente

AZ-trainer Martens wees ploeg op 'maniertjes' FC Twente

AZ en FC Twente streden vorig jaar om de handtekening van Ruben van Bommel. De negentienjarige linksbuiten koos uiteindelijk voor AZ. Het was uitgerekend Van Bommel die zondag vlak na rust de 1-1 maakte in de cruciale wedstrijd tegen FC Twente. De Limburger sprak na de tijd met lovende woorden over de 'maniertjes' van FC Twente-spelers als Ricky van Wolfswinkel en Youri Regeer.

"Ik erger me niet aan dat soort dingen. Ik vind het alleen maar slim. Dat moeten wij ook doen", vertelt Van Bommel in gesprek met Noordhollands Dagblad. Tegenover De Telegraaf geeft AZ-trainer Maarten Martens aan dat hij deze 'maniertjes' ook binnenskamers heeft besproken. "Dat heb ik van tevoren met de groep besproken. Ik vroeg: wie is daar op voorbereid? Ook wij moeten daar een bepaald gedrag in tonen. Dat deden we vandaag ook niet verkeerd, hoor."

Van Bommel provoceerde hier en daar wat. "Ik ken zijn vader een beetje, die kon er ook wat van hè. Hij heeft het niet van een vreemde", aldus Martens. Zijn vader Mark van Bommel was een hele andere voetballer dan zoon Ruben, maar de provocaties heeft papa Van Bommel wel meegegeven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties