Transfers

Gebrek aan spelers met het juiste DNA? "Bruggink zal aan het selecteren zijn"

Gebrek aan spelers met het juiste DNA? "Bruggink zal aan het selecteren zijn"

FC Twente verspeelde zondag wederom dure punten in een uitwedstrijd. Dit deed de ploeg eerder dit seizoen al op bezoek bij Heracles, sc Heerenveen, Ajax en nu werd ook AZ aan dat rijtje toegevoegd. Vier keer was er eigenlijk niets aan de hand en lag de zege voor het oprapen, tot het moment er iets knakte en de ploeg zich niet wist te herpakken. Ook de invallers wisten tegen AZ geen potten te breken en dat baart toch wel een beetje zorgen met een lange Europese campagne in het verschiet.

"Bruggink zal ook aan het selecteren zijn. Wie kan er mee en wie kan er niet mee", vertelt voormalig Twente-trainer Jan van Staa aan tafel bij RTV Oost. "Ook als je de Europa League gaat spelen. Daar kom je ook geen koekenbakkers tegen. Het gaat er juist om dat als het even tegen zit of als de tegenstander wat anders gaat doen, kan je dan mee." FC Twente moet vaker aanvallen laten zien zoals die waar de 0-1 uit viel. "Dat moet je drie of vier keer per wedstrijd laten zien. Dat gebeurt te zelden nog. Tegenstanders van dit kaliber zijn ook niet achterlijk."

Ook de wisselspelers konden niet het verschil maken. "Dan komen er wisselspelers in en die brachten het verschil ook niet. En dan moet je volgend seizoen internationaal gaan spelen... Ik denk dat Bruggink, Streuer en noem de hele staf maar op, heus wel weten wat ze willen en waar ze naartoe willen. Dit zijn normale tegenstanders volgend jaar Europees."

Van Staa en Van Wissing zijn het erover eens dat FC Twente te weinig karakterspelers binnen de selectie heeft. "Bruggink heeft nu een aantal keren aangegeven waarom ze Weghorst willen hebben. Je kunt daar voor of tegen zijn, maar zijn Sadílek en Van Wolfswinkel de enige die gif hebben. Maar dan houdt het wel op." Van Staa knikt: "Twee van dat soort types is niet voldoende, hè. Minimaal de helft van het elftal moet dat in zich hebben. Als je in de top en Europees wil spelen, dan moet je een aantal spelers hebben die op het randje spelen. Wat Bruggink zei: het DNA om ten koste van alles te willen winnen." De conclusie is dat FC Twente er hier nog te weinig van heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties