Eerste elftal

Van der Vaart mist lef bij FC Twente: "Hadden ze tegen Ajax ook"

FC Twente heeft zichzelf wederom een slechte dienst bewezen in een uitwedstrijd. Net als de uitwedstrijden tegen Heracles en Ajax, liet de ploeg van Joseph Oosting zich na rust verrassen, terwijl er in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht was. FC Twente verloor weliswaar op ongelukkig wijze door een slippertje van Van Hoorenbeeck, maar tot dat moment was het AZ dat de tweede helft domineerde.

Toch heeft FC Twente alles nog in eigen hand. De ploeg heeft met nog maar twee wedstrijden te spelen nog altijd twee punten voorsprong op de Alkmaarders. Volgens analist Rafael van der Vaart gaat de strijd om de derde plek, en de daaraan gekoppelde voorronde van de Champions League, nog interessant worden.

"Het wordt wel spannend nu", vertelt hij aan tafel bij Studio Voetbal. Daar legt hij ook direct de vinger op de zere plek. "Als ik naar FC Twente zit te kijken, die durven nooit door te drukken. Dat hadden tegen Ajax al en nu ook tegen AZ. Ze waren heer en meester en toch gaat het de tweede helft weer helemaal mis."

Binnen een minuut na de aftrap van de tweede helft was het Van Bommel die de gelijkmaker scoorde. Daarna was de ploeg van Oosting geen schim meer van de ploeg voor rust. Door de uitglijder van Van Hoorenbeeck scoorde AZ de 2-1 en daarna kroop FC Twente plots weer uit haar schulp en ging het op jacht naar de gelijkmaker. "Dan geven ze weer gas en dan zijn ze ineens weer veel beter." Uiteindelijk was het niet genoeg en bleef het 2-1.

Opinie: Ben je het eens met de kritiek van Van der Vaart? Laat je mening achter in de comments.