AZ knokt zich terug tegen FC Twente: strijd om CL-ticket krijgt spannend slotstuk

5 mei - 18:41 Laatste update: 18:55
124

AZ heeft zondagmiddag een zeer belangrijke thuiszege op FC Twente geboekt. De Alkmaarders bogen na rust een 0-1 achterstand om. Door de overwinning van AZ krijgt de strijd om het felbegeerde ticket voor de voorronde van de Champions Leage een spannend slotstuk.

Twente kon enorm goede zaken doen in Alkmaar. De ploeg van trainer Joseph Oosting wist dat het bij een overwinning verzekerd zou zijn van de derde plek, en daarmee dus een CL-toegangsticket. Het begin van de Tukkers was ook goed. Sem Steijn opende al na vijf minuten spelen de score. AZ had in de eerste helft, op een gevaarlijke poging van Yukinari Sugawara, weinig in de melk te brokkelen.

Na rust was alles anders. AZ vloog uit de startblokken. Een alerte Ruben van Bommel schoot in de 46e minuut de 1-1 tegen de touwen. Het bleek het startschot voor een sterke AZ-periode, waarin Twente het erg lastig had.

Ongeveer twintig minuten later kwam AZ op voorsprong. Spits Vangelis Pavlidis profiteerde van een glijpartij in de Twente-defensie, en vond het net. De Griek heeft nu 28 Eredivisie-doelpunten gemaakt, één meer dan Luuk de Jong.

Die 2-1 voorsprong gaf AZ niet meer uit handen. De ploeg van trainer Maarten Martens heeft nu 61 punten, twee minder dan Twente. De Tukkers hebben nog altijd wel goede papieren om uiteindelijk derde te worden, want het krijgt volgende week bezoek van het al gedegradeerde FC Volendam. AZ gaat naar Go Ahead Eagles.