Eerste elftal

Oosting verklaart afwezigheid Vlap in basis tegen AZ

Oosting verklaart afwezigheid Vlap in basis tegen AZ

FC Twente speelt vanmiddag om 16:45 tegen AZ in de strijd om de Champions League. Weet het te winnen van het team van Maarten Martens dan is het zeker van de voorrondes van het miljoenenbal. De Tukkers spelen met één wijziging in het elftal. Naci Ünüvar begint vanaf linksbuiten in plaats van Michel Vlap.

Joseph Oosting verklaart voorafgaand aan de wedstrijd de afwezigheid van de van origine aanvallende middenvelder in de basis. "Vlap heeft al het heel jaar last van die liesblessure. Elke keer is het kijken hoe we het moeten inkleden. De ene keer is de klacht erger dan de ander, maar op een gegeven moment zegt het lichaam stop en is het niet verstandig om te spelen", begint hij tegenover ESPN.

Hans Kraay jr. sprak in de catacombes met de Fries die hem toen vertelde dat hij heel het jaar al met pijnstillers een wedstrijd speelt en dat het nu het moment is dat het natuurlijk moet gaan genezen. Oosting reageert hierop. "We hebben het daar van de week over gehad en hebben we besloten het nu per week te bekijken."

Kraay jr. oppert dat als FC Twente vandaag wint van de Alkmaarders, dat Vlap dan de rest van het seizoen rust kan nemen. Hij is dan immers niet meer nodig is. Oosting is het daar mee eens. "Dat hij absolute rust heeft dat zeg je precies goed. Dat willen we per week bekijken, maar als we hem nodig hebben komt hij er wel in", besluit de trainer van de Tukkers. Vandaag zal in ieder geval Vlap niet in actie komen, hij zit niet bij de selectie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties