Eerste elftal

Vermoedelijke opstellingen: AZ mist sterkhouders, FC Twente met gebruikelijke namen

Vermoedelijke opstellingen: AZ mist sterkhouders, FC Twente met gebruikelijke namen

In een onderlinge confrontatie gaat de strijd tussen FC Twente en AZ een nieuwe twist krijgen. Waar FC Twente de strijd bij een overwinning in het AFAS Stadion kan beslissen, kan AZ haar kansen een totaal nieuw leven inblazen door te winnen van de grote concurrent. Daarbij zullen de Alkmaarders het wel moeten doen zonder maar liefst zes spelers, die allemaal aanwezig zijn wegens blessures. FC Twente heeft een stuk minder afwezigen, misschien wel helemaal geen enkele.

FC Twente

Trainer Joseph Oosting kan weer beschikken over Myron Boadu. Na een hamstringblessure trainde de 23-jarige spits deze week weer volop mee. Hij zal niet in de basis, maar op de bank beginnen. Achter de naam van Michel Vlap staat nog een vraagteken. De 26-jarige Fries kwakkelt al het hele seizoen met liesklachten, waar hij ook nu weer last van ondervindt.

Als Vlap niet fit genoeg blijkt, is Mitchell van Bergen zijn meest logische vervanger. De 23-jarige aanvaller maakt de laatste tijd een prima indruk met frisse invalbeurten tegen Ajax en Almere City FC en zijn eerste officieuze doelpunt in de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Verder zien we de gebruikelijke namen van Oosting.

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Unnerstall; Regeer, Hilgers, Pröpper, Smal; Kjolo, Sadílek, Steijn; Rots, Van Wolfswinkel, Vlap

AZ

AZ mist absolute sterkhouders met aanvoerder Bruno Martins Indi en reserve-aanvoerder Jordy Clasie. Ook Dave Kwakman, Lequincio Zeefuik en Mayckel Lahdo zijn afwezig door blessures. Lewis Schouten is geschorst. Trainer Maarten Martens moet dus wat puzzelen.

Vorige week tegen NEC Nijmegen koos hij ervoor om Sven Mijnans, die meestal als hangende rechtsbuiten speelt, terug te halen naar het middenveld en een echte buitenspeler in de vorm van Ibrahim Sadiq aan de rechterkant te zetten. De verwachting is echter dat Martens tegen FC Twente weer gaat voor Mijnans op rechts en met Tiago Dantas naast Kristijan Belic wat meer zekerheid inbouwt op het middenveld. Wouter Goes keert terug in de basis na een schorsing.

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer, Goes, Wolfe; Belic, Dantas, De Wit; Mijnans, Pavlidis, Van Bommel

Vanmiddag om 16:45 uur wordt afgetrapt in een uitverkocht AFAS Stadion in Alkmaar. 750 Tukkers zullen aanwezig zijn in het uitvak. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1. De voorbeschouwing begint al om 16:00 uur op ESPN 2. Scheidsrechter Danny Makkelie gaat het duel in goede banen proberen te leiden.

Opinie: Welke elf spelers zou jij opstellen tegen AZ? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties