Eerste elftal

AZ-trainer Martens rekent op psychologisch voordeel tegen FC Twente

AZ-trainer Martens rekent op psychologisch voordeel tegen FC Twente

Vanmiddag om 16:45 uur spelen AZ en FC Twente in Alkmaar een cruciale wedstrijd in de strijd om plek drie. Het verschil is momenteel vijf punten met nog drie wedstrijden te gaan. FC Twente nam de derde plaats tijdens speelronde zestien, de laatste speelronde voor de winterstop, over van AZ en heeft deze plek sindsdien niet meer uit handen gegeven.

AZ-trainer Maarten Martens heeft veel respect voor FC Twente. "Zij zijn heel stabiel. Stabieler dan wij", vertelt de 39-jarige oefenmeester tegenover het Algemeen Dagblad. "Ze hebben minder wedstrijden gespeeld (minder Europese wedstrijden, red.) en hebben een rustiger seizoen met ook veel spelers die er vorig seizoen ook waren. Op alle facetten vind ik ze heel erg goed. Dat neemt niet weg dat er voor ons genoeg kansen zijn om te kunnen winnen."

Martens noemt de derde plaats 'een bonus' voor AZ. Daarom ziet hij een psychologisch voordeel ten opzichte van FC Twente. "Het verschil tussen deze twee ploegen is op een gegeven moment acht punten geweest. Dat we nu het verschil kunnen verkleinen tot twee punten is een psychologisch voordeel voor ons."

FC Twente ging de winterstop in met een voorsprong van één punt ten opzichte van AZ. Deze werd direct na de winterstop vergroot naar vier punten door te winnen van AZ. De voorsprong was zelfs uitgebreid tot acht punten, voordat FC Twente drie weken geleden opeens verloor op bezoek bij Ajax. Als FC Twente de voorsprong zondag weer naar acht punten kan brengen, is de strijd definitief beslist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties