Eerste elftal

FC Twente heeft zichzelf en heel Nederland iets te bewijzen in Alkmaar

FC Twente heeft zichzelf en heel Nederland iets te bewijzen in Alkmaar

Onlangs zag heel Nederland hoe FC Twente er beschamend afging tegen Ajax. Dit leidde tot negatieve reacties over FC Twente in de landelijke media en grote teleurstelling bij de club. Zondag om 16:45 uur krijgt de ploeg van trainer Joseph Oosting de uitgelezen kans om aan zichzelf en heel Nederland te bewijzen dat het wel degelijk de terechte nummer drie van Nederland is. Als FC Twente wint op bezoek bij AZ, stelt het de derde plaats veilig in het hol van de leeuw.

"We kunnen bij onze concurrent met de bevestiging komen. Als we het bij AZ doen, laten we zien dat we de terechte nummer drie zijn", vertelt trainer Joseph Oosting in gesprek met TC Tubantia. Dat is echter nog niet zomaar gebeurt. Alleen PSV, Feyenoord en NEC Nijmegen wisten dit seizoen te winnen op bezoek in het AFAS Stadion.

"Je merkt uit sommige reacties dat mensen denken dat we dit wel even gaan doen, gezien onze voorsprong. Maar zo zitten wij er niet in. Het is zeker niet vanzelfsprekend. Ik ben zelf ook altijd wat voorzichtiger. Ik vind de ploegen gelijkwaardig aan elkaar", aldus Oosting.

FC Twente is al verzekerd van minimaal de vierde plaats en daarmee deelname aan de competitiefase van de Europa League. Er wordt echter gemikt op de derde plaats. "Hier hadden we voor het seizoen blind voor getekend. Maar nu we al tijden op deze plek staan, willen we meer", besluit Oosting. Vanmiddag om 16:45 uur wordt afgetrapt in een uitverkocht AFAS Stadion.

Voorspel en win onze Voetbalpool

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties