Eerste elftal

Dit is hoe FC Twente eredivisietopscorer Pavlidis wil bestrijden

Dit is hoe FC Twente eredivisietopscorer Pavlidis wil bestrijden

FC Twente neemt het zondag op tegen de nummer vier van de eredivisie, ofwel AZ. De club uit Alkmaar is bezig aan een wisselvallig seizoen, maar het heeft nog altijd de mogelijkheid om de Tukkers van plek drie af te stoten. Een belangrijk wapen van de ploeg van Maarten Martens is Vangel Pavlidis, met 27 doelpunten is hij de topscorer van de eredivisie.

Joseph Oosting begint zijn analyse over de gehele club van de Alkmaarders. "AZ is al een hele tijd een stabiele en mooie club met een goede jeugdopleiding. Ze hebben een aantal hele goede spelers en die hebben allemaal bepaalde wapens zoals je dat altijd noemt", vertelt hij in gesprek met 1Twente Enschede.

Dan gaat de oefenmeester van de Tukkers in op de spits van de Alkmaarders. "Pavlidis is zo iemand met een wapen, want hij scoort namelijk heel makkelijk. Hij is niet voor niets de topscorer van Nederland. Daar moeten wij scherp op zijn en we moeten ervoor zorgen dat hij de bal niet krijgt. Met andere woorden, we moeten de ballijnen eruit halen."

"Op die manier zorgen we ervoor dat hij heel hard moet werken om een bal te krijgen, zodat hij moe is en niet kan scoren als hij de bal wel een keer krijgt. Op die manier proberen we dat een beetje te vertellen als staf, maar jij haalt Pavlidis eruit alleen hij is niet de enige. Jordy Clasie als hij speelt is ook goed, maar Riechedly Bazoer vind ik ook goed", besluit Oosting. Aanvoerder Clasie zal zondag niet meedoen, hij is nog altijd geblesseerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties