FC Twente Vrouwen

Jansen ontdaan na nieuwe domper: "We doen dat ook niet expres"

Jansen ontdaan na nieuwe domper: "We doen dat ook niet expres"

FC Twente Vrouwen heeft al twee van de drie kansen verspeeld om regerend kampioen Ajax van de troon te stoten. Op bezoek bij FC Utrecht ging het mis (2-2) en woensdagavond ook op bezoek bij Fortuna Sittard. De Tukkers werden met een 2-0 nederlaag van het veld gestuurd en in Amsterdam won Ajax met 2-1 van PSV. Hoe kan het dat de ploeg, die tot de wedstrijd tegen FC Utrecht nog maar één keer verloor, de kansen niet grijpt? Routinier Renate Jansen zoekt naar een verklaring in gesprek met de NOS.

"We doen dat ook niet expres. We willen gewoon kampioen worden en daar doen we alles voor. Alleen was dit natuurlijk ondermaats." Hoe moeten we dit duiden? Is het een soort examenstress? "Nee, totaal niet. Als je kijkt naar de eerste helft, dan spelen we gewoon goed. Alleen vergeten we onszelf te belonen. Dat is heel jammer, want als je dat wel doet, heb je een hele andere flow en loop je niet te hikken tegen een goal." En weet je ook waar het hem in zit? "Nee, anders had ik het wel gezegd en hadden we het wel gedaan."

Of lag het gewoon aan Fortuna Sittard? "In mijn optiek was hun eerste goal een overtreding. Maar hij wordt toegekend en dan moeten wij gewoon gif in elkaar vinden om die goal te maken. Ze maken vrij vlot die tweede en daarna gaan we wél en krijgen we wél die kansen op goal. Maar die ballen moeten er gewoon in en kan je hier gewoon nog gelijkspelen. Ik denk dat het gif er wel is, alleen moeten we er meer in gaan geloven."

Werden jullie tijdens de wedstrijd en de rust op de hoogte gehouden van de tussenstand in Amsterdam? "We hebben in de rust niets gehoord en daarna eigenlijk ook niet." Een bewuste keuze. "Je wil je focussen op je eigen wedstrijd en zelf winnen. Dan kom je 1-0 achter en dan hoor je het vanaf de bank natuurlijk wel. Maar in het veld, nee. We willen gewoon wedstrijden winnen en daar ligt de focus dan op." Om de titel te pakken moet de ploeg nu nog één keer winnen. Op zaterdag 11 mei thuis tegen Telstar. "We móéten. Lekker in de Grolsch Veste. We gaan er alles aan doen", besluit de 64-voudig Oranje-international.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties