Transfers

Vlap blijft mikpunt van kritiek: Is het na drie jaar tijd voor vers bloed?

Vlap blijft mikpunt van kritiek: Is het na drie jaar tijd voor vers bloed?

Michel Vlap is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van FC Twente. In zijn eerste jaar werd hij gehuurd van Anderlecht waarna hij definitief werd overgenomen. Vlap werd gehaald als nummer tien, maar onder Oosting is hij tegenwoordig de linksbuiten van het team. Hoewel hij een vrije rol heeft, voelt Vlap zich niet helemaal thuis aan de linkerkant. Dat is ook terug te zien in zijn prestaties met de wedstrijd tegen Almere City FC als absoluut dieptepunt. Vlap speelde misschien wel zijn slechtste wedstrijd in het shirt van FC Twente en heeft inmiddels alweer zes wedstrijden op rij niet gescoord of een assist gegeven. De kritiek neemt toen en de vraag is wat er komende zomer met Vlap gaat gebeuren.

Vlap is één van de duurdere spelers van FC Twente en heeft na dit seizoen nog maar een eenjarig contract. Na zijn mislukte avontuur bij Anderlecht denkt hij nu meer klaar te zijn voor een avontuur in het buitenland. Italië of Spanje lijkt hem wel wat, maar hij hoeft niet per se weg. Vlap heeft het naar eigen zeggen prima naar zijn zin bij FC Twente, maar de kritiek op zijn spel neemt ook wekelijks toe. Niet alleen van de supporters, maar ook van Jeroen Heubach en analist en René Wagelaar.

"Vlap werd tegen Almere City na een uur weer uit zijn lijden verlost. Dat was weer niks, helaas", aldus de voormalig zaakwaarnemer aan tafel bij VoetbalTijd. "Wat ze daar straks mee aan moeten in het nieuws seizoen... Dat wil ik graag nog even zien. Aanvallend moet er iets aan de linkerkant veranderen. Aan de linkerkant heb je er niets aan. Er komt niks uit. Er moet een echte linksbuiten komen met dreiging. Of hij moet weer naar tien, maar daar heb je Steijn nog. Ik ben heel benieuwd hoe zich het allemaal gaat ontwikkelen."

Kijkend naar de cijfers van de afgelopen seizoenen, dan presteert Vlap ondermaats. In 111 officiële wedstrijden heeft de man uit Sneek 13 keer gescoord en 12 assists gegeven. Ter vergelijking: in zijn beste seizoen bij sc Heerenveen scoorde hij 16 keer en gaf hij 6 assists in 34 wedstrijden. Sindsdien heeft Vlap nooit meer zijn oude niveau aangetikt. Echter is zijn rendement dit seizoen wel hoger dan in de voorgaande twee seizoenen waarin hij wel de vaste nummer tien was.

In zijn eerst seizoen 2021-2022 was hij in 34 wedstrijden zeven keer beslissend met vijf doelpunten en twee assist. In zijn tweede seizoen 2022-2023 duurde het tot speelronde 28 tot hij zijn eerste doelpunt scoorde. Vlap was toen zes keer beslissend met drie doelpunten en ook drie assists. Dit seizoen 2023-2024 staat de teller na 28 wedstrijden op twee goals en zes assists. Hiermee draait hij met acht beslissende acties cijfertechnisch zijn beste seizoen.

Voetballend wordt Vlap gezien als één van de betere spelers van de selectie, en dit seizoen kan hij zich verschuilen achter het feit dat hij niet op zijn eigen positie staat. De cijfers zijn beter dan de afgelopen twee seizoenen en toch neemt de kritiek op Vlap alleen maar toe. Is het na drie seizoenen FC Twente misschien tijd voor vers bloed en een nieuwe uitdaging voor Vlap? Of heeft het team zijn ervaring juist nodig nu FC Twente een lange Europese campagne tegemoet gaat? De toekomst zal het uitwijzen.

Stelling: Vlap wordt veel te hard aangepakt en verdient meer krediet. Laat jouw mening achter in de comments.

Poll

Is er nog toekomst voor Vlap bij FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties