Transfers

Overtoom tipt Hilgers voor 7 miljoen bij Ajax, PSV en Feyenoord

Overtoom tipt Hilgers voor 7 miljoen bij Ajax, PSV en Feyenoord

Mees Hilgers staat wederom voor een tweesprong in zijn carrière. Waar veel supporters hadden verwacht dat de centrale verdediger afgelopen zomer transfervrij zou vertrekken, koos hij er toch voor om zijn contract bij FC Twente te verlegen tot medio 2026. Hij wees onder andere de interesse van Feyenoord af. De vraag is wat de verdediger komende zomer gaat doen, want naast Feyenoord zoekt ook PSV nog minimaal één nieuwe centrale verdediger.

Bij FC Twente weet Hilgers wat hij heeft en vormt hij samen met Pröpper het alom geprezen verdedigingsduo. Daarnaast kan hij bij FC Twente komend seizoen minimaal acht Europese wedstrijden spelen en als de ploeg derde wordt, komen daar nog minimaal twee extra wedstrijden in de voorronde van de Champions League bij.

Inmiddels wordt NEC-verdediger Philippe Sandler gelinkt aan PSV, maar als het aan voormalig profvoetballer Willy Overtoom ligt, kunnen de Eindhovenaren beter voor Hilgers gaan. Hij denkt tevens dat de verdediger van FC Twente ook een aanwinst zou zijn voor Ajax en Feyenoord.

"Ik begrijp niet dat deze jongen (Hilgers, red.) niet de voorkeur krijgt boven een Sandler. Jong, aan de bal prima, staat verdedigend zijn mannetje en er zit ontzettend veel rek in", schrijft de oud-international van Kameroen op X. Hij vindt Sandler, die naast PSV ook in verband wordt gebracht met Ajax, veel te blessuregevoelig. "Hij is om de haverklap geblesseerd is en alweer 27. Dan leg ik liever 7 miljoen neer voor Hilgers. Lager afbreukrisico." Hij ziet in Hilgers bij Ajax een goede concurrent voor Sutalo. "Daarnaast zal Twente ook leeglopen en moeten ze volgend jaar maar weer zien zo te presteren. Bij Ajax kan het bijna niet slechter", besluit hij.

Poll

Wat denk jij dat Hilgers gaat doen komende zomer?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties