FC Twente Vrouwen

Roord: "Twente moet nog meer profclub worden. We hebben alles wel, maar ik vind het niet topclubwaardig"

Roord: "Twente moet nog meer profclub worden. We hebben alles wel, maar ik vind het niet topclubwaardig"

FC Twente Vrouwen is nog geen kampioen, maar heeft zich al wel geplaatst voor deelname aan de voorrondes van de Champions League. Afgelopen seizoen strandde de ploeg van Joran Pot in de laatste voorronde tegen de latere kwartfinalist BK Häcken. De Tukkers vergaten de wedstrijd in Zweden al te beslissen en verloren uiteindelijk voor eigen publiek in de Grolsch Veste. Door nu kampioen te worden, hoopt FC Twente op tegenstanders van een minder formaat.

"Vorig jaar hebben wij in de competitie zes punten laten liggen, normaal ben je dan kampioen." FC Twente verloor de titel op de slotdag aan Ajax. "Het zegt ook iets over Ajax. We waren allebei goed", vervolgt Pot in gesprek met Chris Tempelman van Voetbal International. "Nu is de Champions League halen opnieuw het doel. We stromen in dezelfde ronde in als Ajax, alleen door het kampioenspad kun je een makkelijkere loting hebben. Daar heb je wel geluk voor nodig, de vorige keer hadden we Benfica. Het is voor mij wel een van de redenen om te blijven, ik wil Champions League meemaken."

Technisch manager René Roord blikt terug op het Europese avontuur. "We hebben wel een Europese tournee gehad. Eerst tegen Sturm Graz, daarna was Levante beter, maar wij wonnen. Häcken-uit was goed, daar hadden we ruim kunnen winnen, thuis hebben we het laten liggen. Het laatste zetje ontbrak net. Dat was heel pijnlijk. Häcken haalde later de kwartfinale. Zo dicht ligt het bij elkaar." Pot heeft een belangrijke toevoeging. "Häcken speelde comfortabel en vertrouwd. Ze waren onder de indruk van ons en kwamen met knikkende knietjes hier. Maar ze bleven stoïcijns hun eigen ding doen."

Roord is van mening dat FC Twente iedere jaar mee moet doen om de titel in de Vrouwen Eredivisie. Echter met een belangrijke kanttekening. "Kampioen word je niet altijd, dat bestaat niet. Dat doe je ook niet even. Toen Joran kwam, vroeg hij ook of hij kampioen moest worden. Dat kun je niet eisen, vind ik." Wel worden de faciliteiten steeds beter. "Twente moet nog meer profclub worden in alles, dat is continu het doel. Daar hoort ook de nieuwe accommodatie bij, die we in de zomer van 2025 betrekken. Dat moet ook echt, anders houd ik het niet vol. We hebben alles wel, maar ik vind het niet topclubwaardig. De lat moet steeds hoger, we willen naar de Europese onderkant en dan stunten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties