Eerste elftal

Dit bedrag kan FC Twente verdienen in de voorrondes van de Champions League

Dit bedrag kan FC Twente verdienen in de voorrondes van de Champions League

Aankomende zondag kan FC Twente de derde plaats veiligstellen. Dan moet er worden gewonnen op bezoek bij AZ, de directe concurrent voor het ticket voor de derde voorronde van de Champions League. De voorsprong is nu vijf punten met nog drie wedstrijden te gaan. FC Twente is al verzekerd van groepsfase Europa League en daarmee veel miljoenen, maar kan in de voorrondes van de Champions League nog een pak extra geld verdienen.

Als FC Twente derde wordt, moet het twee rondes overleven om in de competitiefase van de Champions League te komen: de derde voorronde en de play-offs. Als FC Twente in de derde voorronde wordt uitgeschakeld, ontvangt het geen extra geld. Dan gaat het meteen door naar de groepsfase van de Europa League, waar een startbedrag van tien tot elf miljoen euro op de club wacht.

Als FC Twente de derde voorronde overleeft, ontvangt de club echter wél een lading extra geld. Deelname aan de play-offs garandeert volgend seizoen namelijk maar liefst 4,29 miljoen euro. Dat is het bedrag dat je als club ontvangt als je wordt uitgeschakeld in de play-offs. Als je het tweeluik wel overleeft, ga je naar de groepsfase van de Champions League en ontvang je de enorme bedragen die daar te verdienen zijn. Voor FC Twente is het startbedrag daar 25 tot 30 miljoen euro. Naast dit alles ontvangt FC Twente natuurlijk ook nog geld via de kaartverkoop, de catering, enzovoort.

Aankomende zondag kan FC Twente de strijd om de derde plaats beslissen. Dan moet er worden gewonnen op bezoek bij AZ. Om 16:45 uur zal afgetrapt worden in het AFAS Stadion. FC Twente speelt daarna nog thuis tegen FC Volendam en uit tegen PEC Zwolle, AZ speelt nog uit tegen Go Ahead Eagles en thuis tegen FC Utrecht.

Mogelijke tegenstanders

Onlangs schreven we al over de mogelijke tegenstanders van FC Twente in de derde voorronde. Hieronder even een kleine update. Wil je er meer over weten? Klik dan hier.

  • LOSC Lille (coëfficiënt: 47.000), AS Monaco en Stade Brestois nog dichtbij (binnen drie punten)
  • SL Benfica (79.000)
  • RSC Anderlecht (14.500)
  • Rangers FC (63.000), koploper Celtic nog dichtbij
  • FC Twente (10.260)

Daar komen drie van de volgende clubs uit de tweede kwalificatieronde nog bij:

  • Fenerbahce (36.000)
  • Slavia Praag (53.000)
  • FC Lugano (8.000), nummer drie Servette FC nog dichtbij
  • Sturm Graz (14.500)
  • Dynamo Kiev (26.500), nummer drie Kryvbas Kryvy Rih nog dichtbij
  • Partizan Belgrado (25.500)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties