Eerste elftal

Pröpper ziet groot belang van teamgenoot: "Hij is écht nodig"

Pröpper ziet groot belang van teamgenoot: "Hij is écht nodig"

In de winterstop werd Manfred Ugalde voor vijftien miljoen euro (inclusief twee miljoen euro aan mogelijke toekomstige bonussen) verkocht aan Spartak Moskou. Dat zou een sportieve aderlating betekenen voor de Tukkers. Trainer Joseph Oosting zei zelfs dat het wat lastiger zou gaan worden om derde te worden dankzij het vertrek van de spits. Echter stond Ricky van Wolfswinkel op en deed hij Ugalde binnen mum van tijd vergeten.

Aanvoerder Robin Pröpper heeft nooit getwijfeld aan Van Wolfswinkel als vervanger van Ugalde. "Hij heeft in zijn hele carrière al bewezen dat hij zóveel kwaliteit heeft", vertelt Pröpper bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Hij viel in en scoorde een aantal keer achter elkaar. De kwaliteit heeft hij. Laatst heeft hij zijn tweehonderdste doelpunt (van zijn carrière, red.) gemaakt. Dat krijg ik in de training nog niet eens voor elkaar, denk ik. Hij is echt een onderdeel van ons team en is écht nodig."

Van Wolfswinkel deed het in de eerste seizoenshelft al uitstekend als invaller. Hij wist maar liefst zeven doelpunten te maken. Als basisspits gaat hij rustig door met scoren. De teller staat inmiddels op een totaal van 14 treffers in 29 duels. Daarmee is hij een zeer waardige vervanger van Ugalde gebleken. Toen Ugalde vertrok, had FC Twente een voorsprong van drie punten op nummer vier AZ. Met nog drie wedstrijden te gaan is de voorsprong vijf punten.

Naast zijn uitstekende prestaties op het veld is Van Wolfswinkel als persoon ook een belangrijke waarde in het elftal. De 34-jarige spits is een van de lolbroeken van de groep en heeft veel (Europese) ervaring. Dat kan volgend seizoen van pas komen met de vele Europese wedstrijden die eraan zitten te komen. Daarom wil FC Twente graag verlengen met Van Wolfswinkel. Van een akkoord is nog geen sprake, maar de verwachting is dat club en speler er wel uit zullen komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties