Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'

Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'

28 april - 22:30
87

Joseph Oosting wordt niet de nieuwe trainer van Feyenoord. De 52-jarige oefenmeester heeft zondagavond bij Studio Voetbal duidelijk gemaakt dat hij bij FC Twente blijft. 

Oosting doet het dit seizoen uitstekend bij Twente en werd op basis daarvan in verband gebracht met zowel Ajax als Feyenoord. Een contractverlenging bij Twente is echter bijna beklonken. "Zo goed als. Ik blijf bij Twente", vertelt Oosting. 

De afgelopen dagen is zijn naam vaak in verband gebracht met Feyenoord, dat een opvolger moet zoeken voor de naar Liverpool vertrekkende Arne Slot. De Rotterdammers hebben zich echter niet gemeld in Enschede. "Van de winter hadden Arnold (Bruggink, red.), Jan (Streuer, red.) en ik het al over een verlenging. Over het openbreken van mijn contract. Dan heeft het best wel lang geduurd, maar wat ik gewoon belangrijk vindt is dat mijn staf intact blijft. We willen graag verlengen, en dat betekent dus dat ook mijn stafleden blijven. Maar om antwoord te geven op je vraag: Feyenoord heeft niet gepolst, of wat dan ook."

Oosting is niet bang dat dergelijke kansen zich in de toekomst niet meer voor zullen doen. "Ik ben niet zo bang aangelegd. Ik doe mijn best, zit bij een enorm mooie club, en daar ben ik trots op. Mijn hele trainerscarrière heb ik stap voor stap gedaan. Nogmaals: ik zit bij een enorme club, die enorm leeft en ambities heeft."