Eerste elftal

Trotse Rots ziet ontwikkeling: "Daarin presteren we nu veel beter"

Trotse Rots ziet ontwikkeling: "Daarin presteren we nu veel beter"

Daan Rots maakte in 2012 de overstap van de jeugd van sv Grol naar de academie van FC Twente. Sindsdien heeft hij alle jeugdteams doorlopen en is hij in het eerste elftal van de Tukkers beland. De linksbenige rechtsbuiten heeft een hoop meegemaakt bij de club uit Enschede. Ook aan het begin van dit seizoen veranderde er veel in de selectie, al kwam dit volgens hem ten goede aan de prestaties van de ploeg.

De 22-jarige aanvaller blikt terug op de gebeurtenissen die hij de afgelopen jaren bij de club uit Enschede heeft meegemaakt. "Ik kwam bij FC Twente toen de club kampioen van de Eredivisie werd. Daarna is het minder gegaan, tot een degradatie aan toe. Maar sindsdien gaat het gelukkig weer de goede kant op", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Er vertrokken vorige zomer veel basisspelers bij FC Twente, al is Rots van mening dat het team er niet op achteruit is gegaan. "Ik denk dat wij juist nog een beter team hebben in vergelijking met vorig seizoen. Toen hadden we heel veel individuele kwaliteit, dat kwam er in veel wedstrijden ook goed uit, maar dit seizoen hebben we altijd een basis waarop we kunnen terugvallen."

"Dat zie je terug in uitwedstrijden. Daarin presteerden we vorig seizoen minder dan nu. Elke ploeg pakt thuis meer punten dan uit, er zal altijd een beetje verschil in zitten. Vorig jaar was het een heel groot verschil, dit seizoen is het iets kleiner. We weten nu: als dit even niet lukt, dan gaan we dit doen. Er zijn ook incidenten geweest waarin het ons niet is gelukt."

Heel af en toe verliest het nog onnodig volgens de rechtsbuiten. "Tijdens de wedstrijd bij Ajax, bijvoorbeeld. Dat mag eigenlijk niet gebeuren, want met alle respect: daar had je ook gewoon moeten winnen. Maar dat hoort ook bij een seizoen. Maar we hebben 63 punten gehaald, minimaal Europa League, dus ik ben heel trots op het team", besluit Rots.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties