Eerste elftal

AZ wint van NEC; FC Twente weet wat het te doen staat

AZ wint van NEC; FC Twente weet wat het te doen staat

FC Twente won afgelopen woensdag in speelronde 31 met 3-1 van Almere City. Hiermee werd het gat met AZ vergroot naar 8 punten. Zondag kwamen de ploeg van Maarten Martens in actie en moest op bezoek bij verliezend bekerfinalist NEC die nog volop in de race zijn voor een Europees ticket. Toch konden de Nijmegenaren geen vuist maken. Er werd met 0-3 verloren voor eigen publiek.

In de zestiende minuut was het De Wit die de score voor de Alkmaarders opende. Hierna schoot spits Pavlidis zijn 26e eredivisiegoal van dit seizoen op fraaie wijze binnen. Even leek deze afgekeurd te worden. Bij de NEC verdedigers was er enige verwarring aangezien er gedacht werd aan buitenspel, maar na een check van de VAR bleef het doelpunt staan. In de 95e minuut was het Poku die met het derde doelpunt voor de eindstand tekende.

FC Twente stond voorafgaand aan het duel virtueel acht punten voor op AZ, maar door deze overwinning is dit gat weer vijf punten. In de volgende eredivisiewedstrijd nemen de twee ploegen het in het AFAS stadion tegen elkaar op. Weten de Tukkers dat duel te winnen dan is het zeker van de derde plek en gaat het de Champions League in.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties