Eerste elftal

Rots beseft: "Deze keer gaan we écht Europa in"

Rots beseft: "Deze keer gaan we écht Europa in"

FC Twente gaat hoe dan ook de groepsfase van de Europe League in. Het is namelijk zeker van de vierde plek, maar het wil uiteraard gaan voor het behouden van de derde plaats. Deze geeft recht op de voorrondes van de Champions League. De rechtsbuiten van de Tukkers Daan Rots kijkt erg uit naar het Europese voetbal en beseft dat het deze keer anders is dan de vorige twee keer.

De speler uit Groenlo is van mening dat de club boven zich uit is gestegen. "Misschien heeft deze selectie gezien de middelen wel over gepresteerd zoals dat heet. Voor een club als Twente is het mega dat we volgend seizoen de groepsfase ingaan", vertelt de 22-jarige aanvaller tegenover de Tubantia.

Voorgaande twee seizoenen werd er ook al Europees voetbal gehaald, maar het gevoel is nu verschillend bij Rots. "Dit voelt anders dan de vorige twee keer. Toen werd er ook op de tribunes gezongen 'Wij gaan Europa in', maar dit is pas echt Europees voetbal. We spelen sowieso tot en met eind januari veel wedstrijden en dat is fantastisch."

Al zorgt dat ook voor de nodige ontwikkelingen binnen de club realiseert Rots. "Je maakt nieuwe herinneringen en als voetballer kan je daar alleen maar beter van worden. Ik kijk er enorm naar uit. En ja, het wordt ook pittig. FC Twente zal geen gekke dingen op de transfermarkt doen, maar je zult wel een brede selectie moeten hebben als je twee keer in de week gaat spelen. Of er ook nog een extra rechterspits bij moet? Prima, laat maar komen. Wat ik zeg: we hebben een brede selectie nodig."

Nu moet de focus op de volgende mijlpaal. "Het eerste doel is bereikt, maar we hebben ons grote doel bijgesteld naar het behalen van de derde plaats. Ons echte feest komt ook als we dat hebben gehaald, daarom was het belangrijk om van Almere te winnen." Het is dan ook nog geen tijd om wat te vieren. "Ik ga AZ - NEC met een gemberthee op de bank kijken. Dat biertje drink ik wel op Koningsdag. Zondag drink ik niks, want maandag moeten we trainen. We hebben nog iets groots om voor te gaan", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties