Transfers

Deal met Oosting nog niet 100% rond: Trainer heeft nog één belangrijke eis

Deal met Oosting nog niet 100% rond: Trainer heeft nog één belangrijke eis

FC Twente en Joseph Oosting hebben de intentie om het huidige contract open te breken en te verlengen tot 2027. Vrijdagmiddag kwam het nieuws naar buiten dat Oosting FC Twente trouw blijft, maar er is toch nog iets dat een definitieve deal in de weg kan zitten. "Het is nog niet honderd procent rond, maar we zijn er wel bijna uit", laat Oosting vandaag weten.

"We waren inderdaad al een hele tijd met elkaar in gesprek over openbreken en verlengen. In de winterstop gaf de club al aan dat ze dat graag wilden doen. Dan ga je daarover in gesprek, en voer je daarna nog eens een gesprek. Zoiets heeft zijn tijd nodig. En dan komt er nog iets tussendoor fietsen." Hij doelt op de vermeende interesse van Ajax en Feyenoord. "Hier en daar wordt je naam dan opeens genoemd. Maar ik was al zo lang met FC Twente in gesprek."

Voor Oosting was geen reden om te gaan twijfelen. "We waren al zo ver met elkaar", vervolgt Oosting in gesprek met Geert-Jan Jakobs van Voetbal International. "En dan kun je wel gaan denken: als dit, als dat. Maar nee: ik heb het goed bij FC Twente en ik ben hier nog lang niet klaar. Als je dan voor de camera staat en vragen krijgt over die geruchten, dan kun je het nooit helemaal goed doen. Ik had woensdagavond kunnen zeggen: We zijn bezig over een nieuw contract, maar je moet soms ook even voorzichtig zijn. Als er nog een kans is dat je er samen niet uitkomt, moet je misschien een beetje in het midden blijven. Maar het zal nu vast gaan lukken. Arnold en ik hebben woensdag nog met elkaar gesproken, en daarna. Alles is duidelijk. Eén detail moeten we nog regelen."

Het gaat hierbij niet om zijn salaris, maar om de mensen met wie hij nu samenwerkt en succes boekt. "De staf, de mensen met wie ik hier gekomen ben. We zijn samen bezig met iets moois en dat willen we graag voortzetten. Meegroeien met de club. De club is in ontwikkeling, wij als trainers ontwikkelen ons ook. De cultuur is veranderd, in de goede zin van het woord. Dus ik wil graag verder met deze staf. Met Peter, met Sander. Maar ook met Jeffrey de Visscher, met Sander Boschker, met videoanalisten Davey de Jonge en Thijn de Braaf. En zo kan ik iedereen wel noemen."

"Ikzelf wil ook onderdeel zijn en blijven van wat er gaande is bij FC Twente. En ik kan hier prettig werken met iedereen, met name ook met Jan Streuer en Arnold Bruggink. De middellange-termijnvisie is helder. Wat willen we doen, en hoe. Er moet veel gebeuren, dat willen ze samen doen met mij. En andersom geldt hetzelfde. Daarom wil ik heel graag blijven."

Blijft de vraag of Feyenoord Oosting nu wel of niet heeft gepolst. "Nee, eigenlijk niet." Of hij via een contactpersoon is benaderd? "Weet je, het is helemaal niet belangrijk. Laten we het over Twente hebben: ik teken hier een nieuw contract. En dat doe ik omdat ik de intentie heb om hier te blijven", besluit de oefenmeester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties