Transfers

Oosting laaiend enthousiast over Twente-target: "Als zo'n speler bij ons wil komen..."

Oosting laaiend enthousiast over Twente-target: "Als zo'n speler bij ons wil komen..."

Wout Weghorst is bij FC Twente de meest genoemde naam als het gaat om versterkingen voor het komende seizoen. De spits wordt op dit moment door Burnley FC verhuurt aan het Duitse Hoffenheim en wil komende zomer de overstap maken naar FC Twente. Bruggink ziet de 31-jarige Oranje-international graag komen en de verwachting is dat FC Twente en Weghorst er salaristechnisch wel uit gaan komen. De vraag is echter hoe Burnley zich op gaat stellen.

De ploeg knokt op dit moment tegen degradatie uit de Premier League, maar heeft het gat naar de veilige 17e plek verkleind tot slechts drie punten. Met nog vier wedstrijden te spelen is er dus nog van alles mogelijk. Naast Weghorst en Bruggink hoopt nog iemand vurig op de komst van de spits, en dat is FC Twente-trainer Joseph Oosting.

"Wout is een speler die uit de regio komt, die internationaal zijn sporen heeft verdiend. En die dat nog steeds doet, bij Hoffenheim. Als zo’n speler bij ons wil komen voetballen, dan zijn wij volgens mij niet de club om te zeggen: dat gaan we niet doen. Volgens mij is Wout van harte welkom. Ik zou zijn komst zeker toejuichen, maar er zijn meer partijen bij betrokken."

Weghorst is geen onbekende voor Oosting. Het tweetal werkte in het verleden samen bij FC Emmen. "Ik ken Wout goed, ik weet waar hij vandaan komt. Als speler van Heracles stond hij voor de keuze: naar AZ, of naar een buitenlandse club. Toen heb ik hem advies gegeven. Dat een jonge speler altijd moet kiezen voor zijn ontwikkeling, voor een club die daarbij past. AZ, dus. We hebben na onze tijd in Emmen altijd contact gehouden. Dat doe je niet alleen als het goed gaat, maar ook op andere momenten. Ik hoop dat we weer kunnen gaan samenwerken. We zullen zien of dat ervan gaat komen", besluit Oosting in gesprek met Geert-Jan Jakobs van Voetbal International.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties