Transfers

Steijn gemaakt voor de Bundesliga? "Daar is hij een speler voor"

Steijn gemaakt voor de Bundesliga? "Daar is hij een speler voor"

Hij heeft er bijna twee maanden op moeten wachten, maar woensdagavond maakte Sem Steijn dan eindelijk zijn dertiende doelpunt van het seizoen. Tegen Go Ahead Eagles maakte hij in februari twee goals, maar daarna stond de 22-jarige Hagenees een tijdje droog. Hij maakte dan wel eindelijk weer een doelpunt, maar had ook minimaal één assist achter zijn naam moeten schrijven.

Kees Luijckx zag dat de eindpass van Steijn een aantal keer niet goed was. "Ik vond dat daar voor Twente meer uit te halen was", vertelt de analist bij ESPN. Er komen beelden voorbij waarbij Steijn teamgenoot Van Wolfswinkel op zijn wenken kan bedienen, maar niet secuur is in zijn eindpass. De aanvallende middenvelder ziet de beelden zelf ook. "Dat is slordig", zegt Steijn.

Luijckx ziet echter dat Steijn nog een mooie stap kan maken, als hij zijn spel aan de bal kan verbeteren. "Ik denk dat hij uiteindelijk een speler is voor de Bundesliga. Ik denk dat hij dat kan, omdat hij zich tot nu toe iedere keer weer ontwikkelt. Ik vind hem zelfkritisch en het is volgens mij een jongen die heel hard werkt om beter te worden, er zit een goede kop op. Hij is ook niet gepikeerd als wij kritiek leveren, het zijn inhoudelijke beelden waarvan hij ook denkt: potverdomme, ik had er vandaag twee assists bij kunnen hebben. Dat is dan nog wel een verbeterpunt", besluit de analist.

Door zijn doelpunt is Steijn weer iets dichterbij Ricky van Wolfswinkel gekomen als topscorer van FC Twente. Steijn maakte er al dertien, Van Wolfswinkel veertien. Door deze uitstekende cijfers zal de aanvallende middenvelder ongetwijfeld op het lijstje staan bij buitenlandse clubs. Steijn heeft nog een contract tot medio 2025 in Enschede, waarbij de club de optie heeft dit contract met een jaar te verlengen. De geschatte marktwaarde van de 22-jarige goaltjesdief bedraagt zeven miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties