Transfers

Toekomst Theo Janssen bij Vitesse onzeker: Gaat FC Twente toeslaan?

Toekomst Theo Janssen bij Vitesse onzeker: Gaat FC Twente toeslaan?

Vitesse kreeg vorige week te horen dat het 18 punten in mindering kreeg van de licentiecommissie van de KNVB. De ploeg uit Arnhem mag het seizoen wel afmaken, maar is door de megapuntenaftrek wel per direct gedegradeerd. Op de achtergrond wordt er hard gewerkt om ook een licentie te krijgen voor het komende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Dat is met alles dat gaande is binnen de club allermist zeker. Theo Janssen, in 2010 kampioen met FC Twente, is één van de huidige werknemers van Vitesse en ook zijn toekomst is onzeker.

"De degradatie komt hard binnen. Ik ben een beetje supporter van de club. Ik ging daar als klein jongetje al naartoe. Dat is pijnlijk. Maar aan de andere kant ook weer niet omdat we dit al een langere periode aan zien komen. Iedereen hield er al een beetje rekening mee waardoor het minder pijnlijk is. Ik vind het met name pijnlijk voor de mensen die al heel lang bij Vitesse werken, waarvan straks een groot deel niet meer bij Vitesse kan werken. Die hebben ook een gezin te onderhouden en dat vind ik vooral pittig."

Wel is hij positief over de nieuwe algemeen directeur Edwin Reijntjes en zijn adviseur Paul van der Kraan. "We hebben nu met Van der Kraan en Reijntjes twee mensen die heel eerlijk en duidelijk zijn. Die ook duidelijk de boodschap vertellen dat Vitesse zwaar teruggaat in de begroting en dat er daardoor een aantal banen gaan verdwijnen. Er is nu een onzekere situatie waarbij mensen op korte termijn te horen gaan krijgen of ze nog bij Vitesse kunnen blijven werken of niet."

En hoe zit dat met je eigen situatie? "Ik heb geen idee. Ik heb nog een tweejarig contract en heb het gevoel dat ik nog redelijk op mijn plek zit. Binnen Vitesse ben ik ook wel één van de gezichten, zo reëel moet je ook zijn. Dus ik denk niet dat ze heel snel afscheid van me zullen nemen. Maar niemand is zeker. Ben ik zeker? Nee, ook niet. Het kan altijd. Maar ik wil het niet over mezelf hebben. Voor mij is het net zo erg als die andere mensen. Mocht ik weggaan, dan moet ik verder kijken."

Poll

Mocht Janssen niet verder kunnen bij Vitesse, moet FC Twente dan een poging wagen hem vast te leggen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties