FC Twente Nieuws

Hoe gaat het eigenlijk met onze vrienden FC Schalke 04?

Hoe gaat het eigenlijk met onze vrienden FC Schalke 04?

FC Twente en FC Schalke 04 hebben een speciale band. Bij een wedstrijd van FC Twente zijn er altijd wat Schalke-supporters aanwezig en ook komen Tukkers naar de wedstrijden in Gelsenkirchen. Afgelopen zomer speelden 'Schalke und der FCT' een oefenwedstrijd tegen elkaar in De Grolsch Veste, die werd gewonnen door FC Twente met 3-1. De Duitse club promoveerde vorig seizoen naar de Bundesliga en komt nu na een jaar afwezigheid dus weer uit op het hoogste niveau. Hoe gaat het nu eigenlijk met onze vrienden FC Schalke 04?

'Niet zo goed' is daar het juiste antwoord op. Onze vrienden staan stijf onderaan in de Bundesliga. Twee seizoenen geleden degradeerde Schalke en ook nu dreigt degradatie naar de 2. Bundesliga. Na vijftien wedstrijden hebben 'die Königsblauen' slechts negen punten. Dat is vier minder dan nummer zeventien VfL Bochum en vijf minder dan nummers vijftien en zestien Hertha BSC en VfB Stuttgart. Daarnaast werd Schalke in de tweede ronde van DFB Pokal uitgeschakeld door TSG Hoffenheim. Het werd 5-1.

Na de ruime bekernederlaag halverwege oktober ontsloeg Schalke trainer Frank Kramer, die sinds de zomer aan het roer was. Op dat moment stond Schalke één-na-laatste met zes punten uit tien duels en slechts één overwinning. De opvolger van Kramer werd de pas bij concurrent VfL Bochum ontslagen Thomas Reis. Reis wist in zijn eerste vier wedstrijden op de bank drie punten te pakken. Thuis tegen 1. FSV Mainz 05 werd met 1-0 gewonnen. Van Freiburg, Werder Bremen en FC Bayern München werd verloren.

FC Schalke is dus niet in beste doen. Natuurlijk is er in de tweede seizoenshelft nog alles mogelijk. Er staan nog negentien Bundesliga-wedstrijden op het programma. De eerste daarvan is de uitwedstrijd tegen Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt op zaterdag 21 januari om 15:30 uur. Schalke heeft op papier een zwaar einde van de competitie. De laatste drie duels zijn Bayern-uit, Frankfurt-thuis en Leipzig-uit. Het is te hopen dat onze vrienden de boel op tijd kunnen repareren en niet weer degraderen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties