Eerste elftal

EK-scheids Makkelie en veelbesproken VAR aangesteld voor kraker AZ - FC Twente

EK-scheids Makkelie en veelbesproken VAR aangesteld voor kraker AZ - FC Twente

Komend weekend staat de absolute kraker van speelronde 32 op het programma. Dan reist FC Twente af naar Alkmaar om daar de degens te kruisen met de enige nog overgebleven belager AZ. Ajax werd in de winterstop nog gezien als de grootste concurrent van FC Twente en AZ in de strijd om plek drie, maar de Amsterdammers focussen zich inmiddels op het behouden van de vijfde plek. FC Twente heeft met nog drie wedstrijden te spelen vijf punten voorsprong op AZ.

Als FC Twente weet te winnen bij AZ, dan is plek drie veiliggesteld en gaat de Enschedese club de derde voorronde van de Champions League spelen. Om zo min mogelijk tot het toeval over te laten heeft de KNVB een topscheidsrechter aangewezen. Danny Makkelie, de enige Nederlandse scheidsrechter die is aangewezen voor het komende EK in Duitsland, is zondag de leidsman.

Het wordt de 50e keer dat Makkelie een officiële wedstrijd fluit van FC Twente. Steegstra en De Vries zijn de assistenten en Van der Eijk is de vierde official. Vanuit Zeist is de veelbesproken Ruperti de VAR. Hij zal worden geassisteerd door AVAR Van Kampen. Makkelie floot dit seizoen twee keer eerder een wedstrijd van FC Twente en beide werden gewonnen door de ploeg van Joseph Oosting. Thuis tegen Ajax (3-1) en thuis tegen Heracles (1-0). Vier keer floot hij dit seizoen een wedstrijd van AZ. De Kaaskoppen wonnen één keer, speelden één keer gelijk en verloren twee keer.

Opinie: Zijn dit de juiste mannen voor deze beladen wedstrijd waarbij er veel op het spel staat voor beide clubs?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties