Transfers

Australisch international met Twents bloed: "Zou mooi zijn om ooit met FC Twente Champions League te spelen"

Australisch international met Twents bloed: "Zou mooi zijn om ooit met FC Twente Champions League te spelen"

Jordan Bos. Het is een naam waar het overgrote deel van de Twente-supporters nog nooit van heeft gehoord. De 21-jarige linksback werd geboren is het Australische Melbourne, staat onder contract bij het Belgische KVC Westerlo en er stroomt Twents bloed door zijn aderen. Graag zou hij spelen voor FC Twente, de club waar zijn vader ooit speelde in de jeugdopleiding. Er was zelfs al contact met Jan Streuer, maar echt concreet werd het (nog) niet.

De wens komt meer van zijn vader die in het verleden zelf speelde in de jeugdopleiding van FC Twente. Hij verliet Twente op 23-jarige leeftijd en trok naar Melbourne. Hier kwam hij zijn huidige vrouw tegen. Een Australische met Italiaanse roots. Zoon Jordan voetbalde bij Melbourne City, maar maakte zo snel mogelijk de overstap naar Europa waar hij zich naar eigen zeggen beter kan ontwikkelen. Misschien wel tot een basisspeler bij FC Twente?

"Ja, dat zou mooi zijn, om ooit voor FC Twente te spelen. Om Champions League te spelen", vertelt hij in gesprek met Vincent de Vries van het Algemeen Dagblad. "Al gaat het wat ver om te zeggen dat het mijn grote droom is. Natuurlijk, het lijkt me prachtig. Maar het is niet dat ik denk: mijn volgende club moet per se FC Twente zijn. Het kan ook een andere club worden. Ik kijk gewoon wat er op mijn pad komt en wat het beste voor me is", aldus Bos die zelf de Nederlandse taal niet machtig is, op enkele vieze woordjes en standaard begrotingen na.

Hoewel Bos niet altijd speelt bij zijn werkgever, is hij al wel Australisch international,. Hij kwam al 13 keer uit voor de The Socceroos. Hij nam recentelijk nog deel aan de Asian Cup, maar daar beleefde hij weinig plezier aan. Australië werd als een van de favorieten al in de kwartfinale naar huis gestuurd. "Leuk en aardig, zo’n toernooi. Maar daar hadden we het natuurlijk veel beter moeten en kunnen doen. Dat was Australië-onwaardig."

Jordan is ook in het bezit van een Nederlands paspoort, maar zover hij weet was hij in Nederland niet in beeld. En ook al was dat het geval, dan nog zou hij er niet op in zijn gegaan. "Zelfs dan had ik voor Australië gekozen. Mijn roots liggen dan wel in Nederland, ik ben in Australië geboren en opgegroeid. Dat moet je respecteren, vind ik. Ik ben heel blij dat ik voor Australië speel."

Bos heeft bij Westerlo nog een doorlopend contract tot medio 2027. Zijn huidige marktwaarde wordt geschat op 1 miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties