Eerste elftal

Kjolo vergeleken met Oranje-international: "Hij is zich écht aan het ontwikkelen"

Kjolo vergeleken met Oranje-international: "Hij is zich écht aan het ontwikkelen"

Mathias Kjolo heeft dit seizoen een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Aan het begin van het seizoen waren er nog wat twijfels over een basisplaats van de 22-jarige Noor, maar inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de basiself van FC Twente. Daarmee oogst hij lof bij Karim El Ahmadi, die vroeger op dezelfde positie speelde als Kjolo en zelfs 53 interlands speelde voor Marokko.

"Als een verdediger doordekt, is hij wel iemand die misschien een stapje naar achteren zet of de controle houdt", zegt El Ahmadi bij ESPN. "Hij doet het vaak niet in hele harde duels, maar meer in de controle. Hoe hij verdedigend staat kun je een klein beetje vergelijken met hoe Schouten (Oranje-international en speler van PSV, red.) dat ook doet. Het is meer om zich heen kijken wie waar staat."

"Hij ziet het spelletje goed en is best vast aan de bal. Aan de bal kan hij ook nog wat leuke dingen vooruit doen. Het is niet een speler die heel veel goals gaat maken of heel veel assists gaat geven, maar hij kan wel voetballen en is vast aan de bal. Hij is een zekerheidje voor de verdediging. Dat is altijd wel belangrijk voor een trainer. Hij is zich ook echt aan het ontwikkelen", aldus El Ahmadi.

Marciano Vink haakt in. "Hij was natuurlijk eigenlijk de eerstgenoemde om door Carel Eiting te worden vervangen. Eiting werd met veel bombarie binnengehaald, dan is Kjolo eigenlijk de meest logische die plaats zou moeten maken. Alleen hij heeft zich gewoon in het elftal geknokt en is blijven staan." El Ahmadi vergelijkt hem met Sadílek. "Sadílek loopt in het drukzetten ook wel vaak uit positie. Dat doet hij niet. Daarom denk ik dat het voor een trainer een speler is die je altijd als eerste opstelt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties