Eerste elftal

FC Twente gewaarschuwd: "Als je Champions League wil spelen, moet dat er echt uit"

FC Twente gewaarschuwd: "Als je Champions League wil spelen, moet dat er echt uit"

Met nog vier speelronden te gaan heeft FC Twente een voorsprong van vijf punten op nummer vier AZ. Als de Tukkers niet ineens alles gaan verliezen, gaat het volgend seizoen spelen in de voorrondes van de Champions League. Als het daar verliest, stroomt FC Twente in in de groepsfase van de Europa League. Om te overleven in Europa, moet er wel een zwaktepunt worden verbeterd, zo waarschuwt analist Marciano Vink.

"FC Twente heeft natuurlijk een fantastisch seizoen", zegt Marciano Vink bij ESPN. "Maar ondanks dat hebben ze toch een bepaalde nonchalance, ook in het verdedigen." Vink haalt de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (3-3) aan. "Je staat 1-3 voor, dan moet je het op slot gooien. Nu kan Heerenveen met Sahraoui terugkomen."

"Ze hebben nog meer van dat soort wedstrijden gehad dat ze toch kansen weggeven. Dan winnen ze 1-0, dat komt ook omdat ze best wel een goede spelopvatting en een goede keeper hebben, maar er zijn gewoon slordigheden in het spel van FC Twente. Wil je volgend jaar Champions League spelen, dan moet dat er echt uit", besluit de analist.

FC Twente verspeelde dit seizoen elf punten na een voorsprong. Uit bij Heracles Almelo, Sparta Rotterdam en sc Heerenveen en thuis tegen NEC Nijmegen eindigde de wedstrijd in een gelijkspel nadat FC Twente de voorsprong pakte. Tegen Ajax werd zelfs verloren. Daarnaast winnen de Tukkers superveel wedstrijden met grote cijfers: de ploeg van trainer Joseph Oosting won vijfmaal met een verschil van drie doelpunten of meer. Het gaat om Almere City FC-uit (1-4), Fortuna Sittard-uit (0-3), RKC Waalwijk-thuis (3-0), Excelsior-uit (0-3) en Go Ahead Eagles-thuis (3-0). Bij de overige dertien overwinning was het verschil slechts één of twee doelpunten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties