Transfers

Streuer had moeite met veelbesproken transfer: "Dan had je 'nee' gezegd, natuurlijk"

Streuer had moeite met veelbesproken transfer: "Dan had je 'nee' gezegd, natuurlijk"

In januari vertrok Manfred Ugalde naar Spartak Moskou. De Russen betaalden vijftien miljoen - inclusief twee miljoen euro aan mogelijke bonussen - om de 21-jarige Costa Ricaan over te nemen. Nadat Spartak een bod deed, gooide Ugalde snel zijn kont tegen de krib. De technische leiding probeerde de spits er nog van te overtuigen om de transfer niet te maken, maar Ugalde had zijn beslissing al lang en breed genomen.

Sommigen zetten hun vraagtekens bij de beslissing van FC Twente om Ugalde te verkopen. Jan Streuer verdedigt die keuze bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Het is niet zo dat we het liefst transfers in Rusland doen en we hebben bij alle instanties geïnformeerd wat wel en niet mocht, maar de speler wilde absoluut weg. Hij zag het grote geld. Deze jongen komt uit een arm gezin. Hij kon in één keer zijn toekomst veiligstellen. Voor hem was dit dus een geweldige zet", zegt Streuer.

Zette Ugalde het mes op de keel bij FC Twente? "Ja, dat was zeker het geval. Hij en met name zijn zaakwaarnemer zijn heel vaak bij ons geweest - het is een hele aardige jongen trouwens - met de boodschap dat ze het absoluut wilden. Ze lieten merken dat dit gewoon moest gebeuren", aldus de technisch adviseur.

Toch had FC Twente nog altijd de vrije keuze om de overstap niet door te laten gaan. "Als dit een transfer was geweest van vijf of zeven miljoen euro, dan had je 'nee' gezegd, natuurlijk. Maar dit was financieel belangrijk voor de club, hoewel het eigenlijk heel vervelend was", besluit Streuer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties